Ο πρέσβης της Κίνας στη Γερμανία απείλησε το Βερολίνο με αντίποινα αν η Huawei αποκλειστεί ως πάροχος 5G ασύρματου εξοπλισμού, για τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες που πουλάν στη Κίνα. Τα σχόλια αυτά έρχονται λίγο μετά τις συζητήσεις στο περιβάλλον της Μέρκελ για την πρόταση νόμου που θα απαγορεύει μη έμπιστους 5G κατασκευαστές.

Αν και η πρόταση νόμου δεν κατονομάζει επακριβώς τη Huawei, είναι σαφές ότι απευθύνεται στη Huawei και έρχεται μετά από μήνες συζητήσεων για την ασφάλεια του 5G. Από την μεριά του, ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε την Κυριακή ότι δεν θα πρέπει να περνάμε νόμους απέναντι σε μεμονωμένες εταιρείες και αντίθετα επέμεινε  ότι όλες οι ηλεκτρονικές υποδομές που χρησιμοποιούνται στη Γερμανία, ικανοποιούν τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας.

Ο πρέσβης της Κίνας στη Γερμανία, υπενθύμισε για ακόμη μια φορά, ότι η Huawei δεν έχει καμιά υποχρέωση να παρέχει δεδομένα στη κινεζική κυβέρνηση, ενώ τόνισε τις σημαντικές πωλήσεις των Γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών στη Κίνα.

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά για τις Volkswagen AG, BMW AG και Mercedes-Benz, Daimler AG, με την κάθε εταιρεία να έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην κατασκευή και στο δίκτυο διάθεσης στη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.