Η Huawei έχει αντικαταστήσει περισσότερα από 13.000 εξαρτήματα στα προϊόντα της που έχουν πληγεί σκληρά από τους εμπορικούς περιορισμούς των ΗΠΑ, ανέφερε μόλις πριν από μερικές ημέρες ο ιδρυτής της εταιρείας.

huawei

Πιο συγκεκριμένα, ο Ren Zhengfei δήλωσε ότι η Huawei τα προηγούμενα τρία χρόνια έχει αντικαταστήσει 13.000 εξαρτήματα με αντίστοιχα από εταιρείες της Κίνας και έχει προβεί στο ριζικό ανασχεδιασμό περισσότερων από 4.000 κυκλωμάτων.

Τα νούμερα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά και παρουσιάζουν με τον καλύτερο τρόπο τις προσπάθειες τις εταιρείας να ξεπεράσει τους περιορισμούς αυτούς. Οι ΗΠΑ την έχουν αποκόψει τόσο από την προμήθεια επεξεργαστών από αμερικανικές εταιρείες όσο και από πρόσβαση σε εργαλεία για να σχεδιάσει τα δικά της chips και να τα κατασκευάσουν συνεργάτες της.

Ο Ren δηλώνει επίσης ότι η Huawei έχει επενδύσει περισσότερα από 23.8 δισεκατομμύρια δολάρια στην έρευνα και την ανάπτυξη το 2022 και θα συνεχίσει να αυξάνει το ποσό αυτό, όσο η κερδοφορία βελτιώνεται. Από την άλλη, η εταιρεία δεν έχει σχέδια να ανταγωνιστεί την εξαιρετικά δημοφιλή ChatGPT, τονίζει ωστόσο ότι η Microsoft, η οποία βρίσκεται πίσω από την εταιρεία που την ανέπτυξε, την Open AI, δεν θα είναι ο μόνος κυρίαρχος παίκτης. Η Huawei αντίθετα εστιάζει στο να αποτελέσει την computing πλατφόρμα πάνω στην οποία θα τρέχει η AI του μέλλοντος.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.