Skip to content

Η HUAWEI αντεπιτίθεται: Ετοιμάζει το πρώτο της εργοστάσιο στην Ευρώπη

Dimitrios Amprazis
Dimitrios Amprazis
Κοινοποίηση:
Huawei-Logo

Όλα δείχνουν πως η HUAWEI ετοιμάζει εδώ και καιρό την αντεπίθεσή της. Μετά τον Kirin 9000s που ταρακούνησε την βιομηχανία, έρχεται να ανοίξει το καινούριο της εργοστάσιο στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Γαλλία.

Οι πληροφορίες έρχονται από πηγή του Reuters που έχει γνώσεις στο θέμα. Το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της HUAWEI είναι μεγάλα νέα, ιδιαίτερα σε μια εποχή που ο εξοπλισμός της εταιρίας έχει απαγορευτεί σε αρκετές χώρες, μετά την πίεση των ΗΠΑ.

Τα σχέδια για ένα εργοστάσιο της HUAWEI στην Γαλλία, ξεκίνησαν το 2020, όμως λίγο η πανδημία λίγο τα προβλήματα με τις ΗΠΑ, καθυστέρησαν την έναρξη εργασιών. Λίγα πράγματα είναι γνωστά προς το παρόν για το νέο εργοστάσιο. Αγρικά θα είναι στο Brumath, δίπλα στο Στρασβούργο, χωρίς να έχουμε πληροφορίες για το πότε θα είναι έτοιμο και λειτουργικό. Μέχρι στιγμής η HUAWEI δεν έχει απαντήσει στις ερωτήσεις του Reuters, κάτι που μετά το ban φροντίζει να κάνει, ώστε να μην αποκαλύπτει τα πλάνα της.

Το 2020 είχαμε μάθει πως η HUAWEI θα επένδυε €200 εκατομμύρια για να φτιάξει ένα εργοστάσιο που θα κατασκευάζει smartphones και εξοπλισμό δικτύων, στην Νότια Γαλλία. Τότε οι πληροφορίες ήθελαν το εργοστάσιο να απασχολεί αρχικά 300 άρομα και στην συνέχεια 500. Τα προϊόντα του θα απευθύνονταν στην Ευρωπαϊκή αγορά για λόγους δασμών και φυσικά των περιορισμών.

Η Γαλλία έχει ιδιαίτερη σχέση με την Κίνα. Τον Ιούλιο του 2023, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας He Lifeng και ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Bruno Le Maire παρευρέθηκαν στον Οικονομικό και Χρηματοοικονομικό Διάλογο Κίνας-Γαλλίας στο Πεκίνο της Κίνας. Σε αυτές τις συζητήσεις, η Κίνα δήλωσε ότι ήλπιζε ότι η Γαλλία θα μπορούσε να «σταθεροποιήσει την κατάσταση» των σχέσεων ΕΕ-Κίνας. Η Κίνα είναι μεγάλος εμπορικός εταίρος της Γαλλίας, με την τελευταία να μην θέλει να παγιδευτεί στα πυρά της αντιπαλότητας με τις ΗΠΑ. Όμως το άνοιγμα ενός εργοστασίου στη Γαλλία, έρχεται με αρκετά οφέλη για την χώρα, καθώς αποτελεί μια πολύ δυνατή επένδυση.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Dimitrios Amprazis

Dimitrios Amprazis

Owner and Editor in Chief! Από μικρό με τράβαγε ότι είχε κουμπιά. Ξεκίνησα με Atari 2600 και μια AMIGA 500. Από τότε δεν έχω σταματήσει ποτέ να ασχολούμαι με την τεχνολογία και τους υπολογιστές, οπότε είπα να το σπουδάσω σαν μηχανικός υπολογιστών και δικτύων, ενώ έχω και σπουδές στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημείου Αιγαίου. Τώρα κάθε μέρα βρίσκομαι περιτριγυρισμένος από δεκάδες smartphones και gadgets. Να σας πως κάτι; Δεν το βαριέμαι ποτέ! Στον ελεύθερο χρόνο μου, έχει gaming και απέλπιδες προσπάθειες να μάθω κιθάρα!

Tags: Huawei
Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.