Όλα δείχνουν πως η HUAWEI ετοιμάζει εδώ και καιρό την αντεπίθεσή της. Μετά τον Kirin 9000s που ταρακούνησε την βιομηχανία, έρχεται να ανοίξει το καινούριο της εργοστάσιο στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Γαλλία.

Οι πληροφορίες έρχονται από πηγή του Reuters που έχει γνώσεις στο θέμα. Το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της HUAWEI είναι μεγάλα νέα, ιδιαίτερα σε μια εποχή που ο εξοπλισμός της εταιρίας έχει απαγορευτεί σε αρκετές χώρες, μετά την πίεση των ΗΠΑ.

Τα σχέδια για ένα εργοστάσιο της HUAWEI στην Γαλλία, ξεκίνησαν το 2020, όμως λίγο η πανδημία λίγο τα προβλήματα με τις ΗΠΑ, καθυστέρησαν την έναρξη εργασιών. Λίγα πράγματα είναι γνωστά προς το παρόν για το νέο εργοστάσιο. Αγρικά θα είναι στο Brumath, δίπλα στο Στρασβούργο, χωρίς να έχουμε πληροφορίες για το πότε θα είναι έτοιμο και λειτουργικό. Μέχρι στιγμής η HUAWEI δεν έχει απαντήσει στις ερωτήσεις του Reuters, κάτι που μετά το ban φροντίζει να κάνει, ώστε να μην αποκαλύπτει τα πλάνα της.

Το 2020 είχαμε μάθει πως η HUAWEI θα επένδυε €200 εκατομμύρια για να φτιάξει ένα εργοστάσιο που θα κατασκευάζει smartphones και εξοπλισμό δικτύων, στην Νότια Γαλλία. Τότε οι πληροφορίες ήθελαν το εργοστάσιο να απασχολεί αρχικά 300 άρομα και στην συνέχεια 500. Τα προϊόντα του θα απευθύνονταν στην Ευρωπαϊκή αγορά για λόγους δασμών και φυσικά των περιορισμών.

Η Γαλλία έχει ιδιαίτερη σχέση με την Κίνα. Τον Ιούλιο του 2023, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας He Lifeng και ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Bruno Le Maire παρευρέθηκαν στον Οικονομικό και Χρηματοοικονομικό Διάλογο Κίνας-Γαλλίας στο Πεκίνο της Κίνας. Σε αυτές τις συζητήσεις, η Κίνα δήλωσε ότι ήλπιζε ότι η Γαλλία θα μπορούσε να «σταθεροποιήσει την κατάσταση» των σχέσεων ΕΕ-Κίνας. Η Κίνα είναι μεγάλος εμπορικός εταίρος της Γαλλίας, με την τελευταία να μην θέλει να παγιδευτεί στα πυρά της αντιπαλότητας με τις ΗΠΑ. Όμως το άνοιγμα ενός εργοστασίου στη Γαλλία, έρχεται με αρκετά οφέλη για την χώρα, καθώς αποτελεί μια πολύ δυνατή επένδυση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν ταρακούνησε την βιομηχανία από άποψη επιδόσεων, αλλά στο ότι κατάφεραν να παράγουν επεξεργαστές με δική τους τεχνολογία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα

  2. Αν ΔΕΝ είχε το ban αμφιβάλλεις;
    Υπομονή και θα δούμε, γιατί όταν ήταν λίγο κοντά στην κορυφή, αυτοί πανικοβλήθηκαν.
    Αν δεν είχα πάρει το αγαπημένο μου Huawei p40 pro (το οποίο φυσικά πετάει και σήμερα και είναι το καθημερινό μου τηλέφωνο), δεν θα μπορούσα να καταλάβω τι εστί Huawei.
    Φίλε ο κινέζος δεν μασάει και όλοι παραμιλάνε (ειδικά οι αμερικανοί), αλλά έχει και μεγάλη συνέχεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.