Η Huawei αποκάλυψε σήμερα έναν νέο flagship επεξεργαστή μαζί με τη σειρά Mate. Ο λόγος, για τον Kirin 9000, ο οποίος βρίσκεται στο εσωτερικό των Huawei Mate 40 smartphones, υποσχόμενος να προσφέρει πιο χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και καλύτερες επιδόσεις. Αρχικά να αναφερθεί ότι βασίζεται στα 5nm, όπως και ο Apple A14 εντός του iPhone 12. Ο Exynos 1080 βασίζεται σε αυτήν την μέθοδο, ενώ αναμένουμε και τον επερχόμενο flagship επεξεργαστή της Qualcomm να βασίζεται σε αυτή τη μέθοδο.  Για εμάς τους καταναλωτές σημαίνει καλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας σε σχέση με προηγούμενες γενιές.

Ο kirin 9000 διαθέτει ενσωματωμένο 5G modem. με το Balong 5000 modem να υποστηρίζει ταχύτητες ως 6.5Gbps. Η Huawei ισχυρίζεται ότι είναι κατά 5 φορές πιο γρήγορος στο uploading και στο downloading σε πραγματικές συνθήκες σε σχέση με το Snapdragon X55 modem.

Οι ισχυρισμοί της Huawei δεν τελειώνουν εδώ. Η εταιρεία ισχυρίζεται 2.4x καλύτερες επιδόσεις AI μέσω της NPU της σε σχέση με το καλύτερο chip της Qualcomm αυτή τη στιγμή. Σαφή είναι και τα πλεονεκτήματά του στο image processing με έκτης γενιάς quad core ISP. Ο Kirin 9000 παρουσιάζει κατά 25% CPU, 150% NPU, 50% GPU κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με τον Snapdragon 865 Plus.

Όπως γράφει και Δημήτρης στο review του, ο Kirin 9000 είναι ότι πιο δυνατό έχουμε δει μέχρι στιγμής, με την εταιρία να δίνει ρέστα στα γραφικά, ενσωματώνοντας μια 24πύρηνη Mali G78. To chipset κάνει τον Snapdragon 865+ και τον Exynos 990 να κρυφτούν, καθώς σπάει κάθε ρεκόρ και με σημαντική διαφορά! Ειδικά σε τεστ που βασίζονται στα γραφικά, το βλέπουμε να ξεπερνάει ακόμα και το νέο iPhone 12, που είναι άκρως εντυπωσιακό. Δείτε τα benchmarks και θα καταλάβετε τι εννοούμε!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.