Οι περισσότερες τεχνολογίες smartphone εξελίσσονται με ταχύτατους ρυθμούς – chipsets, οθόνες, κάμερες και ούτω καθεξής. Όλα εκτός από τη χωρητικότητα της μπαταρίας, η οποία αυξάνεται με ρυθμό σαλιγκαριού. Η Honor πιστεύει ότι βρήκε τη λύση, παρουσίασε την πρώτη μπαταρία πυριτίου-άνθρακα της βιομηχανίας smartphone.

Υπόσχεται 12.8% υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα σε σύγκριση με τις τρέχουσες μπαταρίες λιθίου που χρησιμοποιούν γραφίτη για ένα από τα ηλεκτρόδια – την άνοδο. Για να το θέσουμε αυτό πιο συγκεκριμένα, το Magic 5 Pro διαθέτει μια τυπική μπαταρία 5.100mAh. Αν χρησιμοποιούσε αντ’ αυτού μια μπαταρία πυριτίου-άνθρακα, θα είχε χωρητικότητα 5.450mAh.

Ο διευθύνων σύμβουλος George Zhao έμεινε λίγο στη σκηνή, αλλά έδειξε μερικά διαγράμματα που προσφέρουν μια γρήγορη εξήγηση για το γιατί η νέα μπαταρία είναι καλύτερη. Μια τυπική μπαταρία λιθίου δεν έχει πολλά περιθώρια όταν η τάση της πέσει στα 3.5 βολτ – εδώ είναι που η μπαταρία πυριτίου-άνθρακα λάμπει, καθώς έχει 240% περισσότερη χωρητικότητα στα 3.5V από την τυπική μπαταρία, γεγονός που οδηγεί στη συνολική βελτίωση του 12.8%.

Ενδιαφέρον είναι ότι το Honor Magic 5 Pro στην Κίνα αναγράφεται ότι έχει μπαταρία 5.450mAh – φαίνεται ότι η νέα τεχνολογία μπαταρίας είναι ήδη πραγματικότητα και όχι απλώς κάτι που δοκιμάστηκε στο εργαστήριο. Ωστόσο, το διεθνές μοντέλο λανσάρεται με μια τυπική μπαταρία 5.100mAh, οπότε να μάθουμε αν το τηλέφωνο διαθέτει πραγματικά μπαταρία πυριτίου-άνθρακα στην Κίνα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.