Τα iPhone 14 θα διαθέτουν μια πιο ακριβή «high-end» μπροστινή κάμερα με αυτόματη εστίαση, εν μέρει κατασκευασμένη στη Νότια Κορέα – για πρώτη φορά, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ET News.

Η Apple φέρεται απέρριψε έναν Κινέζο υποψήφιο προμηθευτή για να επιλέξει την LG Innotek, μια εταιρεία της Νότιας Κορέας, που θα προμηθεύσει την μπροστινή κάμερα των επόμενων smartphone της αμερικανικής εταιρείας – μαζί με την ιαπωνική Sharp.

Παλαιότερες αναφορές έλεγαν ότι η Apple σχεδίαζε να στραφεί στην LG για τη μπροστινή κάμερα των iPhone 15, αλλά τελικά έκανε τη μετάβαση νωρίτερα και θα χρησιμοποιήσει την νοτιοκορεάτικη εταιρεία στα iPhone 14.

Η αλλαγή λέγεται ότι οφείλεται στο ότι η εταιρεία αλλάζει την προσέγγιση της για την μπροστινή κάμερα και την χαρακτηρίζει ως στοιχείο “υψηλής ποιότητας”. Γι’ αυτό, ανησυχεί για την ποιότητα που μπορεί να προσφέρουν οι κινέζοι προμηθευτές.

Η νέα μπροστινή κάμερα των iPhone 14 λέγεται ότι κοστίζει σχεδόν τρεις φορές περισσότερο από τις μονάδες κάμερας που έχουμε δει στα προηγούμενα μοντέλα iPhone.

Επιπλέον, η αναφορά συμφωνεί με προηγούμενη φήμη από τον αναλυτή Ming-Chi Kuo που ισχυριζόταν ότι η μπροστινή κάμερα των επερχόμενων smartphones της Apple θα υποστήριζε την αυτόματη εστίαση για πρώτη φορά.

Ο Kuo είπε ότι και τα τέσσερα μοντέλα της σειράς, iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro, και iPhone 14 Pro Max, θα διαθέτουν αναβαθμισμένη μπροστινή κάμερα με αυτόματη εστίαση και ευρύτερο διάφραγμα f/1.9.

Ένα ευρύτερο διάφραγμα θα επέτρεπε περισσότερο φως να περάσει μέσα από τον φακό και να φτάσει στον αισθητήρα της μπροστινής κάμερας με αποτέλεσμα βελτιωμένη ποιότητα εικόνας.

Ο Kuo είπε ότι αυτές οι αναβαθμίσεις κάμερας στα iPhone 14 θα μπορούσαν να προσφέρουν καλύτερο εφέ βάθους πεδίου για φωτογραφίες και βίντεο σε λειτουργία πορτραίτου, ενώ η αυτόματη εστίαση μπορεί να βελτιώσει την εστίαση κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων FaceTime και Zoom.

Συγκριτικά, η μπροστινή κάμερα σε όλα τα μοντέλα iPhone 13 έχει σταθερή εστίαση και μικρότερο διάφραγμα f/2.2 – αντίστοιχα χαρακτηριστικά έχουν τα iPhone 12, και τα iPhone 11.

Η LG Innotek λέγεται ότι ετοιμάζεται τώρα για μαζική παραγωγή της μπροστινής κάμερας των iPhone 14 – πριν από την κυκλοφορία των συσκευών τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.