Η Google πρόκειται να κυκλοφορήσει μια ενημέρωση για το Gmail στο Android που αλλάζει τα εικονίδια της γραμμής κατάστασης για ειδοποιήσεις τόσο από το Chat όσο και από το Spaces.

Με το Google Hangouts να πλησιάζει στο τέλος της ζωής του, αυτή είναι μια νέα προσαρμογή που διακρίνει περαιτέρω αυτές τις δύο πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ τους.

Το Chat είναι η καθημερινή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων της εταιρείας, ενώ το Spaces είναι ένας ανταγωνιστής τύπου Slack για την επικοινωνία με μεγαλύτερες ομάδες.

Πριν από αυτήν την ενημέρωση, η οποία εντοπίστηκε από το 9to5Google, τα εικονίδια κατά μήκος της γραμμής κατάστασης ήταν τα ίδια τόσο για το Chat όσο και για το Spaces.

Το καθένα ήταν μια γεμάτη φούσκα μηνυμάτων με ένα κενό από πίσω. Αυτό έχει πλέον εξαφανιστεί και το Chat έχει μόνο ένα κενό συννεφάκι μηνύματος.

Google Android Gmail New Chat Spaces Notification Icons

Για τις ειδοποιήσεις Spaces, υπάρχει ένα εικονίδιο που μοιάζει με τρία άτομα που στέκονται το ένα δίπλα στο άλλο. Μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα παραπάνω με το δεύτερο εικονίδιο για το Chat και το τρίτο εικονίδιο για το Spaces.

Το πρώτο εικονίδιο είναι η εμφάνιση των ειδοποιήσεων και για τις δύο πλατφόρμες. Εάν αναγνωρίζετε αυτά τα νεότερα εικονίδια, είναι επειδή είναι ίδια με αυτά που έχετε δει στην κάτω γραμμή της εφαρμογής του Gmail.

Δεν γνωρίζουμε πότε είναι διαθέσιμη αυτή η ενημέρωση, αλλά φαίνεται να διατίθεται στην έκδοση 2022.02.20.x του Gmail. Λογικά είναι σε φάση δοκιμών και διαθέσιμη ανά λογαριασμό σε επίπεδο server. Άρα, ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να κυκλοφορήσει ευρέως.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.