Λίγες μέρες πέρασαν από την ανακοίνωση του Gemini της Google και σύμφωνα με το CNBC, η Google ετοιμάζει κάτι διαφορετικό ήδη. Θέλει να προσφέρει ένα προσωπικό AI Chatbot, που θα μπορεί να απαντάει σε ερωτήσεις για την ζωή σας.

Σύμφωνα με την πηγή, το Project Ellman όπως ονομάστηκε, θα παίρνει τις πληροφορίες από δεδομένα που του δίνετε εσείς. Τι προϋποθέτει όμως αυτό; Τα γνωστά! Να δώσετε πρόσβαση στα δεδομένα των αναζητήσεών σας και όλων σας των φωτογραφιών που έχουν ανέβει στο Google Photos. Το Project Ellman θα αναγνωρίζει τι απεικονίζουν οι φωτογραφίες σας και θα μπορεί να γίνει ο αφηγητής της ιστορίας της ζωής σας.

Για παράδειγμα αν έχετε φωτογραφίες από το σχολικό σας reunion, η AI θα το αναγνωρίζει επειδή θα είναι 10 χρόνια μετά το σχολείο και θα βλέπει δεκάδες πρόσωπα με ηλικία ίδια με την δική σας, που δεν θα έχει ξαναδεί εδώ και καιρό. Έτσι θα καταλαβαίνει πως πρόκειται για reunion, δεδομένου και του περιβάλοντος χώρου.

«Παρακαλούμε τις φωτογραφίες σας, κοιτάζοντας τις ετικέτες και τις τοποθεσίες τους για να εντοπίσουμε μια σημαντική στιγμή», γράφει μια διαφάνεια παρουσίασης που είδε το CNBC: «Όταν κάνουμε πίσω και κατανοήσουμε τη ζωή σας στο σύνολό της, η γενική ιστορία σας γίνεται ξεκάθαρη».

Η αλήθεια είναι πως δε νομίζω να θέλει ένας φυσιολογικός χρήστης να γνωρίζει η Google ή οποιοσδήποτε άλλος τα πάντα για την ζωή του. Μπορεί να βολέψει ορισμένους να συνομιλούν με ένα chatbot που ξέρει τα πάντα για τη ζωή τους. Από την άλλη κανείς δεν ξέρει την ζωή μας καλύτερα από εμάς και κάποια πράγματα καλύτερα να μένουν χαραγμένα στο μυαλό μας, ώστε να μην έχουν ανάγκη από κανένα chatbot για να μας κάνει την αφήγηση.

Εδώ τίθεται και ένα ακόμα θέμα, στις φωτογραφίες μας δεν είμαστε μόνοι μας συνήθως; Τα πρόσωπα που είναι στις φωτογραφίες μαζί μας, θέλουν να επεξεργαστεί τα δεδομένα τους η Google, από τις δικές τους στιγμές που μοιράστηκαν μαζί μας; Πολύ αμφιβάλλω.

Εσείς τι λέτε; Θα δίνατε άδεια στο chatbot να μάθει τα πάντα για εσάς;

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν θα ήθελα να έχει πρόσβαση το ρομπότ και να ξέρει τα πάντα για τη ζωή μου. Οχι γιατί έχω κάτι να κρύψω, απλώς δεν γουστάρω
    Και πού ξέρω εγώ ποιος άλλος μπορεί να έχει μελλοντικά πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες?

  2. Η Google ας μιλάει με το Chatbot από μόνη της.. Τι να το κάνουμε εμείς αυτό..? Αυτό το άχρηστο ρομπότ.. Ο καθένας τώρα στο σπίτι του θα κλείνεται και θα μιλάει σε… Chatbot ?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.