Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Huawei είναι η απαγόρευση της χρήσης των υπηρεσιών της Google. Προχθές η Huawei ανακοίνωση τις καινούριες της υπηρεσίες για τηλέφωνα και tablet της εταιρίας, δημιουργώντας το δικό της μαγαζί εφαρμογών και αντικαθιστώντας πολλές από τις εφαρμογές της Google με εφαρμογές τρίτων. Ακόμα και έτσι όμως, η Huawei έχει άριστες σχέσης με την Google, όπως μας δήλωσε σε συνέντευξη στο Techmaniacs και άλλα μεγάλα μέσα o CEO της Huawei, Richard Yu. Σύμφωνα με όσα μας είπε, θεωρεί καλό συνεργάτη την Google και δεν είναι εταιρία που προδίδει τους συνεργάτες της.

Τώρα o αντιπρόεδρος του Android και των Google Services, Sameer Samat, δήλωσε στο DPA, πως η Google έκανε αίτηση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, για να συνεχίσει την εμπορική συνεργασία με την Huawei, κάτι που έχει κάνει ήδη η Microsoft.

Δυστυχώς ο Samat δεν ανέφερε το πότε θα παρθεί η τελική απόφαση για την αίτηση, από την αμερικανική κυβέρνηση. Κάτι τέτοιο δεν είναι στο χέρι της Google άλλωστε.

Στην περίπτωση που η Google πάρει την άδεια να συνεργαστεί με την Huawei, είναι πολύ πιθανό να αναβαθμιστούν όλες οι συσκευές της εταιρίας αυτόματα, ώστε να περιλαμβάνουν τα GMS. Όμως η Huawei έχει επενδύσει πολλά στα δικά της services, οπότε ελπίζουμε να μην περάσουμε το κρίσιμο σημείο που δεν υπάρχει γυρισμός, αφού η Huawei μέρα με την μέρα μεγαλώνει το δίκτυο συνεργατών που εισέρχονται στο App Gallery με τις εφαρμογές τους. Εδώ αξίζει αν σημειώσουμε πως στο κατάστημα εφαρμογών της Huawei βρίσκουμε ήδη την Εθνική Τράπεζα, καθώς οι ελληνικές και ξένες εφαρμογές αυξάνονται ραγδαία.

Εσείς τι λέτε; Σε περίπτωση που η Google πάρει το πράσινο φως, η Huawei θα αφήσει το HMS της για χάρη της Google; Πιστεύετε πως η Google ταρακουνήθηκε από το HMS της Huawei, ώστε να προβεί σε αυτή την κίνηση;

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σίγουρα η Google ταρακουνηθηκε με την έναρξη λειτουργίας του ΗΜS γιατί χάνει πολλά χρήματα και κατά δεύτερον αποκτά έναν αντίπαλο.
    Από την άλλη η Huawei επιθυμεί σφόδρα την συνεργασία της με την Google γιατί ο κόσμος αυτήν εμπιστεύεται.

  2. Όχι απλά ταρακουνήθηκε η Google αλλά τρέμει μήπως η Hua που αρχίζει να αντικαθιστά τις υπηρεσίες Google με δικές της την αφήσει έξω απο το παιχνίδι. Η Κινέζικη αγορά ειναι η μεγαλύτερη του κόσμου ( ένα δίκτυο μόνο εχει 900.000.000 συνδρομητές με την μερίδα του λέοντος σε συσκευες να την εχει η Hua). Φανταστείτε τις απώλειες που θα έχει όποιος τελικά τους αποκλείσει. Τέτοια νούμερα είναι ασύλληπτα για δυτικές αγορές.

  3. Μακάρι να αρχίσει η συνεργασία ξανα. Το εμπόδιο ονομάζεται Τραμπ. Σίγουρα χάνουμε ολοι από αυτη την απαγόρευση. Και οι 2 εταιρείες και οι καταναλωτές που δεν έχουν τις συσκευές της Huawei έτσι όπως τις θέλουν, όταν η εταιρεία κάνει μεγαλα βήματα στην εξέλιξη των συσκευών της. Απο την άλλη ποιος δεν μου λέει αυτο ξεκίνησε η Huawei δεν θα το κάνουν και άλλες εταιρείες. Επομένως η Google οσο παντοδύναμη και αν είναι, φοβάται πως μπορεί να ξημερώσει μια ημέρα που τα πράγματα θα είναι διαφορετικα. Μακάρι να φτιάξουν τα πράγματα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.