Η Google προσπάθησε για χρόνια να κρύψει τα πλήρη URLs στην address bar του Chrome και παρά την όλη αρνητική δημόσια κριτική πάνω στο θέμα, η εταιρεία συνεχίζει να πειραματίζεται με κάτι τέτοιο. Πιο συγκεκριμένα, σκοπεύει να κρύψει όλες τις διευθύνσεις στον Chrome εκτός του domain name.

Ορισμένα νέα feature flags εμφανίστηκαν στα Chrome Dev και Canary channels ( version 85), τα οποία τροποποιούν την εμφάνιση και την συμπεριφορά των διευθύνσεων στην address bar. Το κυρίως flag αποκαλείται  “Omnibox UI Hide Steady-State URL Path, Query, and Ref” το οποίο κρύβει τα πάντα στις τρέχουσες web διευθύνσεις εκτός από το domain name. Για παράδειγμα, το https://techmaniacs.gr/telos-ston-ilithio-periorismo-megethoys-ton-video-sto-android/

θα το δείχνει απλά σαν techmaniacs.gr.

Επιπροσθέτως, υπάρχουν δυο πρόσθετα flags τα οποία τροποποιούν την συμπεριφορά αυτή. Το ένα αποκαλύπτει την πλήρη διεύθυνση μόλις κάνεις hover πάνω από την adress bar, ενώ το άλλο κρύβει την διεύθυνση μόλις αλληλεπιδράς με την σελίδα. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε γιατί η Google πιέζει με αυτές τις αλλαγές, αλλά η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η εμφάνιση της πλήρης διεύθυνσης μπορεί να κάνει δυσκολότερο στο χρήστη να κατανοήσει αν το τρέχον site είναι έγκυρο και δεν είναι fake.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.