Οι χρήστες Android στην Ουκρανία θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις αεροπορικής επιδρομής απευθείας στα τηλέφωνα τους – πριν συμβούν αναμενόμενες επιθέσεις κοντά τους, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Google.

Σε πρόσφατη δημοσίευση της, η εταιρεία είπε ότι συνεργάζεται με την ουκρανική κυβέρνηση για την ανάπτυξη ενός συστήματος ειδοποίησης για τηλέφωνα Android στη χώρα.

«Κατά τραγικό τρόπο, εκατομμύρια άνθρωποι στην Ουκρανία βασίζονται πλέον σε ειδοποιήσεις αεροπορικών επιδρομών για να προσπαθήσουν να φτάσουν σε ασφαλή τοποθεσία», αναφέρει η Google στην ανακοίνωση της.

Τα ping του Android θα βασίζονται στις ειδοποιήσεις που έχουν ήδη αποσταλεί από την ουκρανική κυβέρνηση και είναι προσαρμοσμένα από ένα σύστημα που έχει δημιουργηθεί για γρήγορη αποστολή προειδοποιήσεων για σεισμούς.

Η Google έχει ήδη επισημάνει την εφαρμογή Ukrainian Alarm στο Google Play Store, η οποία στέλνει ειδοποιήσεις αεροπορικών επιδρομών σε Ουκρανούς σε περιοχές με ενεργές ειδοποιήσεις.

Το νέο σύστημα ειδοποιήσεων αρχίζει κυκλοφορεί από εχθές και θα επεκταθεί σε όλα τα τηλέφωνα Android στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες.

Από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Google έχει περιορίσει την παρουσία της στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της παύσης όλων των πωλήσεων διαφημίσεων και της αφαίρεσης εφαρμογών πολυμέσων που χρηματοδοτούνται από το ρωσικό κράτος από το Google Play στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.