Νωρίτερα φέτος, η Google σκότωσε την ιστοσελίδα στην οποία ανέφερε τα μερίδια αγοράς των διαφορετικών εκδόσεων του Android. Σήμερα, το 9to5google ανακοινώνει επισήμως τη νέα του προσπάθεια, το AndroidDistribution․io. Για περίπου 10 χρόνια, οι developers μπορούσαν να δούνε τα μερίδια αγοράς και να αποφασίσουν ποια έκδοση του Android API οι εφαρμογές τους θα πρέπει να έχουν ως target.

Παράλληλα, το γράφημα της Google αποτέλεσε και ένα παράθυρο στο να δούμε το σημαντικότερο πρόβλημα των Android update. Στη πράξη, η Apple το χρησιμοποίησε πολλές φορές κατά τη διάρκεια των keynotes για να αντιπαραθέσει τα δικά της ποσοστά αναβάθμισης και πόσο καλύτερη ήταν η κατάσταση στο δικό της οικοσύστημα. Πλέον όμως, η Google το έχει κατεβάσει και ενθαρρύνει τους developers να χρησιμοποιήσουν το στατιστικά του Play Console.

Το 9to5google σε μια προσπάθεια να συνεχίσει την παράδοση, δημιούργησε ένα νέο web app που παρουσιάζει το πιο πρόσφατο γράφημα με τα μερίδια αγοράς, που αντλείται από το Android studio, καθώς και προηγούμενα γραφήματα, ακόμη και από το 2010. Ο λόγος, για το AndroidDistribution.io. Μπορείς να δεις εύκολα την κάθε έκδοση του Android να μπαίνει και να βγαίνει από το γράφημα στην πάροδο του χρόνου, αλλά και να πληροφορηθείς για τα μερίδια αγοράς στις μέρες μας. Είναι μια προσπάθεια σε κάθε περίπτωση που αξίζει μια αναφορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.