Είναι αρκετά ασφαλές να υποθέσουμε ότι τα τηλέφωνα δεν είναι εξαιρετικά για τη συλλογική μας ψυχική υγεία. Σίγουρα, η τεχνολογία έχει όλα τα πλεονεκτήματα, αλλά η σύνδεση στο διαδίκτυο 24/7 προκαλεί προβλήματα ύπνου, αυξάνει τα επίπεδα άγχους, ενώ επιδεινώνει ακόμα και τις προσωπικές σχέσεις. Η Google ανέπτυξε το Digital Wellbeing για να κάνει τη ζωή μας στο κινητό λίγο πιο υγιή. Τώρα, μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον θέλει να πάει την όλη υπόθεση ένα βήμα παραπέρα.

Το Κέντρο Ψηφιακής Ψυχικής Υγείας του πανεπιστημίου ηγείται ενός νέου ερευνητικού έργου με τη βοήθεια της Google και και οι δύο ομάδες ζητούν τη βοήθειά των χρηστών για να προωθήσουν αυτόν τον διαρκώς αναπτυσσόμενο τομέα. Όπως εξήγησε ο Dr. Nicholas Allen, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, ο οργανισμός προσπαθεί να διαχωρίσει τα θετικά της τεχνολογίας από τα αρνητικά. Η ομάδα θέλει να βρει ποια επιβλαβή στοιχεία των smartphone μπορούν να ελεγχθούν και να μετριαστούν χωρίς να χρειάζεται να διακοπεί κανένα όφελος.

Δυστυχώς, η έρευνα σχετικά με αυτόν τον τύπο χρήσης smartphone μπορεί να είναι πολύ εσφαλμένη, βασιζόμενη σε έρευνες αυτοαναφοράς που αφήνουν έξω πληροφορίες και αντλώντας από μικρά δείγματα. Εκεί έρχεται η Google — η εταιρεία επιτρέπει στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον να χρησιμοποιεί το Digital Wellbeing του Android για την αυτοματοποίηση της συμμετοχής. Εάν κάποιος διαθέτει ένα Fitbit, ακόμα καλύτερο, καθώς η ομάδα μπορεί προαιρετικά να χρησιμοποιήσει την καταμέτρηση βημάτων και την παρακολούθηση προπόνησης για να ενημερώσει καλύτερα τις τεχνολογικές συνήθειες του.

Για όσους ενδεχομένως ανησυχούν, κανένας δεν εγγράφετε αυτόματα σε αυτό το ερευνητικό έργο. Αντίθετα, οποιοσδήποτε ενήλικας στις ΗΠΑ με κατάλληλο τηλέφωνο Android μπορεί να εγγραφεί για να συμμετάσχει στην έρευνα. Είναι όλα “opt-in” και τα δεδομένα που συλλέγονται χρησιμοποιούνται μόνο για έρευνα — όχι για διαφήμιση. Αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο πλήρες κείμενο του Dr. Allen σχετικά με το θέμα για να δείτε αν σας ενδιαφέρει η έρευνά του – για να το έχετε υπόψη όταν και εάν έρθει προς τα εδώ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.