Η Google εφάρμοσε δύο πολύ σημαντικές αλλαγές στην πολιτική του Play Store, οι οποίες έχουν σχέση με τα δεδομένα τοποθεσίας και τις συνδρομές που παρέχουν μερικά apps.

Δεδομένα τοποθεσίας

Πρώτα από όλα, οι εφαρμογές που θέλουν να καταγράφουν τα δεδομένα τοποθεσίας του χρήστη θα πρέπει να πάρουν σχετική άδεια από τη Google. Apps όπως τα social media, εργαλεία έκτακτης ανάγκης, και εφαρμογές που ζητούν άδεια κάθε φορά που θέλουν να καταγράψουν την τοποθεσία του χρήστη θα λαμβάνουν άμεσα την άδεια της εταιρείας.

Ωστόσο, όσες εφαρμογές χρησιμοποιούν χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο τα δεδομένα τοποθεσίας των χρηστών, όπως apps αγορών που εντοπίζουν τα τοπικά κοντινά καταστήματα, θεωρείται δύσκολο να λάβουν σχετικά άδεια.

Οι υπάρχουσες εφαρμογές του Play Store έχουν περιθώριο μέχρις τον Νοέμβριο για να συμμορφωθούν με τη νέα πολιτική. Από την άλλη, τα νέα apps θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα μέχρι τον Αύγουστο. Όποιος dev δεν ακολουθήσει τη νέα πολιτική της Google θα δει το app του να απομακρύνεται από το Play Store.

Συνδρομές

Έπειτα, όσα apps προσφέρουν συνδρομές θα πρέπει να αναφέρουν ξεκάθαρα τι προσφέρει η συνδρομή, πόσο κοστίζει και τη διάρκεια της. Στις περιπτώσεις των δωρεάν δοκιμαστικών περιόδων θα πρέπει ο dev να πληροφορεί τον χρήστη για την ακριβή διάρκεια, πότε θα πραγματοποιηθεί η πρώτη χρέωση, ποιο θα είναι το ποσό χρέωσης, και πώς μπορεί να ακυρώσει τη συνδρομή.

Σε αυτό το κομμάτι, η Google όρισε ως ημερομηνία συμμόρφωσης τη 16η Ιουνίου. Τα apps των οποίων οι devs δεν φροντίσουν να τα ενημερώσουν κατάλληλα θα αφαιρεθούν από το Play Store.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.