Η Google ανακοίνωσε ότι μειώνει την προμήθεια που θα λαμβάνει στο Play Store από τους προγραμματιστές των Android εφαρμογών. Ο τεχνολογικός κολοσσός είπε ότι για το πρώτο 1 εκατομμύριο δολάρια εσόδων η προμήθεια θα είναι 15% και όχι 30% που είναι σήμερα και εφαρμόζεται ασχέτως των εσόδων του dev.

Στην ανακοίνωση της η Google διευκρίνισε ότι η μείωση θα εφαρμοστεί από την 1 Ιουλίου 2021 και ότι μετά το πρώτο εκατομμύριο θα ισχύει κανονικά το 30%. Επίσης δήλωσε ότι το 99% των προγραμματιστών παγκοσμίως θα δουν 50% μείωση στα τέλη που καταβάλουν στην εταιρεία και πως το 3% των προγραμματιστών προσφέρει paid apps ή IAPs.

Η αλλαγή αποτελεί συνέχεια του πρώτου μέτρου που ανακοίνωσε η Google ότι όλοι οι dev των Android εφαρμογών στο Play Store είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν το δικό της σύστημα χρεώσεων για IAPs και όχι αυτά που αναπτύσσουν μόνοι τους – κάτι που θα ισχύει από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.