Οι εφαρμογές Android μπορούν να διαβάζουν κείμενα (text-to-speech / TTS) και να μετατρέπουν ήχο σε λέξεις (speech-to-text / transcription) χάρη στις Speech Services της Google. Η εταιρεία κυκλοφόρησε μία ενημέρωση που βελτιώνει δραστικά την ποιότητα του TTS ήχου στις 64-bit Android συσκευές.

Πλέον, το text-to-speech έχει πιο καθαρές, φυσικές φωνές με σημαντική αύξηση της ποιότητας, χάρη σε ένα νέο μοντέλο φωνής και ένα συνθεσάιζερ για τις 64-bit συσκευές. Οι 421 φωνές των 67 γλωσσών αναβαθμίστηκαν, ενώ η EN-US επωφελείται από μία νέα προεπιλεγμένη φωνή που αναπτύσσεται χρησιμοποιώντας πιο πρόσφατα δεδομένα.

Οι προγραμματιστές που χρησιμοποιούν το TTS του Android και τη μηχανή των Speech Services της Google δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι για να λάβουν την ενημέρωση, διότι όλα θα συμβούν αυτόματα στο παρασκήνιο καθώς οι χρήστες θα κατεβάσουν την τελευταία έκδοση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.