Το Google Maps είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο χρήσιμες δωρεάν εφαρμογές για Android χρήστες. Εκτός από την πλοήγηση, προσφέρει και εξαιρετικές δυνατότητες για ανακαλύψεις. Ωστόσο, πολλοί πιστεύουν ότι η εφαρμογή έχει φτάσει σε σημείο “υπερφόρτωσης”, καθώς διαθέτει πάρα πολλές λειτουργίες, και ίσως πρέπει ο κολοσσός της αναζήτησης να κάνει κάποια εκκαθάριση.

Σύμφωνα με ένα APK teardown της έκδοσης 11.134.0103 beta του Maps, φαίνεται πως η Google σχεδιάζει να αφαιρέσει το χαρακτηριστικό “Followed Places”. Στις σημειώσεις της συγκεκριμένης έκδοσης, αναφέρεται ότι το Followed Places θα καταργηθεί το επόμενο έτος. Οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να βλέπουν τα μέρη που έχουν ακολουθήσει στον χάρτη, αλλά μπορούν να κατεβάσουν τα δεδομένα τους μέσω του Google Takeout.

Το Followed Places λανσαρίστηκε το 2018 και η Google το περιέγραφε ως έναν τρόπο για να λαμβάνεις νέα από μέρη και επιχειρήσεις, όπως εκδηλώσεις, προσφορές, και άλλες ενημερώσεις. Ωστόσο, η εμφάνιση του κουμπιού “Follow” φαίνεται να έχει μειωθεί με την πάροδο του χρόνου και πλέον δεν είναι ευδιάκριτο σε πολλές επιχειρήσεις και μέρη.

Παράλληλα, η λειτουργία αυτή δεν φαίνεται να υποστηρίζεται ευρέως στα έγγραφα βοήθειας της Google, καθώς δεν υπάρχει τεκμηρίωση για το πώς να ακολουθήσεις μια επιχείρηση, παρά μόνο πώς να σταματήσεις να την ακολουθείς. Κρίμα, ήταν έναν ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό του Maps και η Google αποφάσισε να το καταργήσει.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.