Οι αιώνιοι αντίπαλοι είναι αρκετοί και στον κόσμο της τεχνολογίας ένα από τα πιο διάσημα ζευγάρια είναι η Apple με τη Google. Κάποτε, ο Bill Gates είχε πει ότι προτιμά το Android και αρκετοί “τρελάθηκαν”. Όμως, αυτό ήταν πταίσμα μπροστά στο σφάλμα ενός εργαζομένου του κολοσσού της αναζήτησης.

Ο Tim Cook δημοσίευσε ένα tweet με στόχο να διαφημίσει κάποιο νέο προϊόν και χρησιμοποίησε το #TakeNote. Αν και φαίνεται να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα, για τον κόσμο του διαδικτύου το πρόβλημα είναι εδώ και για ορισμένους μάλιστα είναι αρκετά μεγάλο.

Το #TakeNote το χρησιμοποιεί ο Utah Jazz του NBA από το 2016 και μία από τις τελευταίες δράσεις είναι η χρήση του hashtag για την προβολή εικόνων των θαυμαστών μέσω κοινωνικών δικτύων σε τεράστιες οθόνες που κρέμονται κεντρικά πάνω από το γήπεδο.

Βέβαια, το tweet έμελλε να αλλάξει πολλά πράγματα. Πλέον το #TakeNote ανήκει στην Apple και δίπλα του εμφανίζεται ένα emoji. Αυτό έκανε πολλούς θαυμαστές του Jazz να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους. Την κατάσταση θέλησε να εκμεταλλευτεί η Google για την προώθηση των Pixel.

Έτσι, το άτομο που διαχειρίζεται τον επίσημο λογαριασμό των Google Pixel δημοσίευσε ένα tweet με το κείμενο “Hmmm ok, I See You. NBA fans…#TeamPixel is here to get you closer to your favorite team – tell us yours and we might be able to make your NBA Tip-Off even better.”

Πάλι λες ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όμως, ο χρήστης του Twitter Ian Zelbo διαπίστωσε ότι το tweet είχε τη σημείωση “Twitter for iPhone”, πράγμα που σημαίνει ότι ο διαχειριστής του λογαριασμού Google Pixel έκανε τη δημοσίευση χρησιμοποιώντας ένα smartphone της Apple.

https://twitter.com/ianzelbo/status/1582886309277769730

Προφανώς, η Google έσπευσε να διορθώσει το σφάλμα του υπαλλήλου της, διέγραψε άμεσα το Tweet και το δημοσίευσε ξανά μέσω web αυτή τη φορά. Ωστόσο, ότι ανεβαίνει στο διαδίκτυο, βρίσκει τον τρόπο να μείνει πάντα εκεί.

Βέβαια θα πρέπει να αναφέρουμε πως τα social media των εταιριών αυτού του μεγέθους, συνήθως τα διαχειρίζονται εταιρίες marketing, που δεν ανήκουν στην ίδια την εταιρία. Για αυτό και κατά καιρούς έχουμε δει παρόμοια περιστατικά με όλες τις εταιρίες από το στρατόπεδο του Android.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.