Το Google Drive είναι μία από τις πιο δημοφιλείς λύσεις αποθήκευσης αρχείων στο cloud και η απρόσκοπτη ενσωμάτωση με το Workspace το καθιστά ακόμα πιο επιθυμητό για όσους ανήκουν στο οικοσύστημα.

Η φόρτωση βίντεο στο Google Drive είναι όσο πιο εύκολη γίνεται, χάρη στα εργαλεία κοινής χρήσης που είναι ενσωματωμένα στο φύλλο κοινής χρήσης του Android.

Ωστόσο, η αναπαραγωγή βίντεο δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο με την άλλη υπηρεσία που διαχειρίζεται η Google, το YouTube, παρόλο που το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο μοιάζει να μην ξεχωρίζει από την πλατφόρμα ροής βίντεο.

Η ομάδα του Google Drive ανακοίνωσε μερικά χαρακτηριστικά, ένα από τα οποία προσπαθεί να διορθώσει την υποδεέστερη αναπαραγωγή βίντεο στην εφαρμογή αποθήκευσης αρχείων.

Γράφοντας στο ιστολόγιο του Workspace, η Google μιλάει για την προσθήκη των κωδικοποιήσεων DASH (Dynamic Adaptive Streaming over HTTP) για τα βίντεο που ανεβαίνουν στο Drive.

Σύμφωνα με τα λόγια της Google, οι DASH transcodes επιτρέπουν την προσαρμοστική αναπαραγωγή bitrate, προσφέροντας βίντεο υψηλότερης ή χαμηλότερης ανάλυσης, ανάλογα με παράγοντες όπως η ποιότητα του τοπικού δικτύου.

Συνολικά, αυτό φέρεται να έχει ως αποτέλεσμα σημαντικά ταχύτερους “χρόνους σύνδεσης” και συγκεκριμένα στον χρόνο που απαιτείται από τη στιγμή που θα γίνει κλικ στο βίντεο μέχρι την έναρξη της αναπαραγωγής. Η εκ νέου αποθήκευση έχει επίσης μειωθεί τόσο για την αναπαραγωγή υψηλής ταχύτητας όσο και για την κανονική αναπαραγωγή.

Οι μεταγλωττισμοί DASH θα ισχύουν για όλα τα νέα βίντεο που ανεβαίνουν στο Drive από εδώ και στο εξής, ενώ η Google αναφέρει ότι θα ενημερώσει τα υπάρχοντα βίντεο μέχρι το τέλος του έτους.

Η δεύτερη προσθήκη χαρακτηριστικών αναφέρεται σε βελτιωμένα φίλτρα αναζήτησης για τις εφαρμογές Android και iOS του Google Drive. Η Google επιτέλους καταφέρνει να επεκτείνει τα νέα φίλτρα στην εφαρμογή για κινητές συσκευές.

Ωστόσο, τα φίλτρα θα είναι διαθέσιμα μόνο στο iOS προς το παρόν, και αναφέρονται ως “προσεχώς” για το Android, χωρίς να παρέχεται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Όμως, η εταιρεία λέει ότι θα προσφέρει μια ενημερωμένη έκδοση όταν θα είναι έτοιμη για τα smartphones με Android.

Όταν αυτά τα νέα φίλτρα είναι διαθέσιμα, θα βρείτε τρία φίλτρα όταν πατάτε τη γραμμή αναζήτησης: Type, People, και Modified. Η καρτέλα People εμφανίζει αρχεία από τις πρόσφατες επαφές σας.

Τα Type και Modified διευκολύνουν το φιλτράρισμα των αποτελεσμάτων αναζήτησης με βάση τον τύπο του αρχείου (έγγραφα, εικόνες, βίντεο κ.λπ.) και την παλαιότητα. Η Google αναφέρει ότι τα φίλτρα είναι ευρέως διαθέσιμα στους πελάτες του Workspace και σε άτομα με προσωπικούς λογαριασμούς Google.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.