Πριν από λίγες ώρες ξεκίνησε το ετήσιο Android Developers event της Google γνωστό ως Playtime. Αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την Google να επικοινωνήσει απευθείας με τους εκατοντάδες Android developers, να τους μιλήσει για τα νέα εργαλεία και features που θα τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν εφαρμογές και παιχνίδια.

Φέτος η Google δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο να πείσει τους developers να προβούν στη δημιουργία μικρότερων Android apps. Στα πλαίσια αυτά, παρουσίασε μια έρευνα, η οποία δείχνει ότι για κάθε 6MB που προστίθεται στο μέγεθος της εφαρμογής, το install conversion rate της εφαρμογής (ο αριθμός των χρηστών που ολοκληρώνει την εγκατάσταση) μειώνεται κατά 1%. Με άλλα λόγια, όσο μικρότερη είναι η εφαρμογή, τόσο πιο πολλοί χρήστες θα την κατεβάσουν. Και από τη στιγμή, που οι εφαρμογές γίνονται όλο και μεγαλύτερες, συμφέρει και την Google και τους developers το μέγεθος να μειωθεί.

Η εταιρεία παρουσιάζει το γράφημα για να δείξει πιο παραστατικά το πρόβλημα.

Η Google γνωρίζει ότι αυτή η τάση θα πρέπει να αλλάξει, καθώς όσο πιο μικρότερα είναι τα Android apps, τόσο περισσότερο χώρο θα έχουμε στη συσκευή μας. Προκειμένου να καταστήσει η Google τις εφαρμογές μικρότερες, δίνει στους developers ένα νέο format δημοσίευσης, γνωστό ως Android app Bundle. Η περιγραφή είναι λίγο τεχνική, ωστόσο η γενική ιδέα είναι ότι όταν ο χρήστης εγκαθιστά ένα app, συγκεκριμένα στοιχεία της εφαρμογής που χρησιμοποιούνται από κάθε app στο Google Play Store, δεν χρειάζεται να ξανακατέβουν, με αποτέλεσμα να γίνεται το συνολικό μέγεθος του app μικρότερο.

Φανταστείτε το σαν να πηγαίνετε σε ένα μαγαζί να αγοράσετε τα συστατικά μιας συνταγής, αλλά δεν έχεις να αγοράσεις τα πάντα, καθώς ήδη έχεις το φούρνο, τα πιάτα, τα πιρούνια κτλπ.

Τέλος, η Google λαμβάνει ακόμη μια σημαντική πρωτοβουλία, που καθιστά πιο εύκολο από ποτέ, τη δημιουργία instant apps. Τα instant apps είναι παιχνίδια και εργαλεία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις χωρίς να κατεβάσεις το πλήρες app, που όχι μόνο κάνει τα πράγματα πιο βολικά, αλλά είναι και ιδιαιτέρως απαραίτητα, για συσκευές του προγράμματος Android Go, όπου ο αποθηκευτικός χώρος είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.