Το Android 9 Pie εισήγαγε ένα νέο navigation σύστημα, βασισμένο σε gestures που αντικαθιστούν την μπάρα στο κάτω μέρος. Δεν αποτελεί μυστικό, ότι πολλοί δεν το επιθυμούν και θέλουν η εταιρεία να εμμείνει στα on screen buttons. Ορισμένοι κατασκευαστές, όπως η Samsung προτιμούν να βάζουν το δικό τους design και η Google φαίνεται ότι έλαβε το μήνυμα, καθώς ξεκινά να αναθεωρεί το πως θα λειτουργούν τα controls στο OS, με την πηγή έμπνευσης να αποτελεί το iOS.

Παρά τις νέες αυτές αλλαγές, η εταιρεία κρατά το back buttion, αναμειγνύοντας gestures και buttons κατά την αλληλεπίδραση με τη συσκευή. Οι φήμες υποστήριζαν ότι η Google θα εγκαταλείψει αυτό το vurtual key, δημιουργώντας ένα  fully swipe-based navigation σύστημα. Οι νέες πληροφορίες, αποκαλύπτουν ότι στο Android Q θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε gestures εμπνευσμένα από το iOS, καθώς η εταιρεία εξετάζει την αντικατάσταση του back button με ένα gesture.

Όπως βλέπεις στο video, η τελευταία και πιο πρόσφατη Android Q beta σου επιτρέπει να κάνεις swipe από την άκρη της οθόνης για να πας προς τα πίσω, όπως θα έκανες και σε ένα iPhone X, XS και iPhone XR.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.