Είμαστε σίγουροι ότι ποτέ δεν έχετε ακούσει για το KaiOS, αλλά η πλατφόρμα αυτή τρέχει σε πάνω από 40 εκατομμύρια τηλεφώνα αυτή την στιγμή. Η Google μάλιστα, μόλις επένδυσε 22 εκατομμύρια δολάρια πάνω σε αυτό το λειτουργικό!

Το KaiOS βρίσκεται στην καρδιά του ξαναγεννημένου Nokia 8110 4G. Το λειτουργικό σύστημα αυτό χτίστηκε πάνω στις στάχτες του Firefox OS της Mozilla.

Τα τηλέφωνα με KaiOS μπορούν να διαθέτουν λειτουργίες 4G / LTE, Wi-Fi και GPS και αποτελούν μέρος της εκστρατείας να φέρουν ένα ακόμα δισεκατομμύριο ανθρώπους online. Με τη συμμετοχή της Google αυτό θα γίνει σίγουρα πιο αποτελεσματικά.

Ως μέρος της επένδυσης, η Google θα προσφέρει τις εφαρμογές της στο KaiOS, αυτό σημαίνει ότι θα αποκτήσει Google Maps, YouTube, το Google Search αλλά και το Google Assistant. Λάβετε υπόψη ότι τα τηλέφωνα αυτά είναι feature phones, έχουν συνήθως δηλαδή τα παλιά γνωστά κουμπιά για πλήκτρα και έτσι ένας φωνητικός ψηφιακός βοηθός θα αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο άλμα στην χρηστικότητα.

Οι εφαρμογές Facebook και Twitter είναι ήδη διαθέσιμες και το WhatsApp βρίσκεται κι αυτό κοντά στην κυκλοφορία. Δεδομένου ότι το KaiOS βασίζεται στην τεχνολογία HTML5, ενδέχεται να δούμε ακόμα περισσότερες εταιρείες να μεταφέρουν τις εφαρμογές τους στην πλατφόρμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.