Νέες πληροφορίες προέκυψαν από την αντιμονοπωλιακή δίκη μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ) και της Google. Συγκεκριμένα, η Google κατηγορείται ότι εμπόδισε την Apple και τη Samsung να προσθέσουν μια νέα μηχανή αναζήτησης στα smartphones τους. Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, η Google φέρεται να πληρώνει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσει ότι είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στα smartphones iPhone και Galaxy.

Τα σχόλια αυτά προέρχονται από τον Patrick Chang, πρώην στέλεχος που εργαζόταν στη μονάδα Venture Capital της Samsung, Samsung Next. Ο Chang εργάστηκε στη Samsung Next για να βρει καινοτόμες εταιρείες στις οποίες θα μπορούσε να επενδύσει η Samsung. Σε αυτή τη γραμμή, μίλησε με τα ανώτερα στελέχη της εταιρείας για την προσθήκη μιας εφαρμογής που ονομάζεται Branch στα κινητά τηλέφωνα Samsung Galaxy. Το Branch είναι μια εφαρμογή που κάνει αναζήτηση σε εφαρμογές για να απαντήσει σε ερωτήματα, αντί να ψάχνει στο διαδίκτυο.

Ο Alexander Austin, ιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Branch Metrics, ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία έπρεπε να εγκαταλείψει ορισμένες από τις λειτουργίες λογισμικού για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Google για συμφωνίες με φορείς και κατασκευαστές smartphone. Σύμφωνα με τον Austin, η εταιρεία έπρεπε να αντισταθεί στις αναζητήσεις της ώστε να παραμένουν μέσα στις εφαρμογές και να μην βασίζονται στον ιστό.

Ο Chang της Samsung Next κατέθεσε επίσης ότι εκτός από το ότι η Google μπλόκαρε τη Samsung από τη χρήση του Branch, το ίδιο έκαναν και η AT&T και άλλοι φορείς, καθώς έπαιρναν και αυτοί μερίδιο από τις ετήσιες πληρωμές της Samsung.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγόρησε τη Google ότι καταβάλλει 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως ως μερίδιο εσόδων για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στα τηλέφωνα της Samsung και της Apple. Ωστόσο, άλλες αναφορές λένε ότι η Samsung είχε το δικό της μερίδιο λόγων για να μην χρησιμοποιεί την εφαρμογή Branch Search.

[Αποκλειστικό] Αυτό είναι το Samsung Galaxy S24 Ultra και τα χαρακτηριστικά του

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.