Το εικονίδιο με τις τρεις οριζόντιες γραμμές, το οποίο έγινε γνωστό ως hamburger λόγω της ομοιότητας ως προς τη διάταξη με το γνωστό είδος φαγητού, στη πραγματικότητα έχει μεγάλο παρελθόν, όπως υποστηρίζει το phonearena.com. Σύμφωνα με το Evernote το εικονίδιο δημιουργήθηκε αρχικά από τον Norm Cox που δημιούργησε το εικονίδιο για το interface του Xerox 8010 Information System, γνωστό και ως Xerox Star.

hamburger

Ο εν λόγω υπολογιστής έκανε το ντεμπούτο του στην αγορά το 1981 και στα χρόνια που ακολούθησαν τα hamburger menu εμφανίστηκαν σε πολλές εκδόσεις των Windows και εν συνεχεία ανακαλύφθηκε από πολλούς mobile app designers και λόγω του περιορισμένου χώρου της οθόνης χρησιμοποιήθηκε εκτενώς.

Υπενθυμίζουμε, ότι τον Οκτώβριο του 2020 η Google είπε το αντίο στο εν λόγω μενού στο Google Play Store, ωστόσο όμως για κάποιον περίεργο λόγο, φαίνεται ότι επιστρέφει στο Google Photos αυτή τη φορά, με τον @PrajjwalPorwal που το εντόπισε να παρέχει σχετικό screenshot.

Αν και η επιστροφή στο Android μπορεί όντως να βρίσκεται στα σκαριά και χρησίμευε για το άνοιγμα ενός μενού ή μιας λίστας, η πίεση στο Google Photos app δεν επιστρέφει κάποιο αποτέλεσμα προς το παρόν. Δυο μπορεί να συμβαίνουν, είτε η Google διεξάγει ένα πολύ περιορισμένο test με στόχο να το επαναφέρει ή απλά επρόκειτο για bug.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.