Είναι πάρα πολλές οι φορές που φίλοι και γνωστοί μου έχουν δώσει το smartphone τους για να τους βοηθήσω σε κάτι. Στις περισσότερες περιπτώσεις οταν ανοίγω τον Chrome βλέπω πως υπάρχουν δεκάδες ή και εκατοντάδες tabs ανοιχτά. Αυτό από μόνο του καταναλώνει πόρους του συστήματος και φυσικά μπαταρία. Όμως μέχρι σήμερα δεν υπήρχε τρόπος να κλείσει μαζί tabs και έπρεπε να τα κλείσεις ένα-ένα.

Σε τελευταία έρευνα στον κώδικα για αλλαγές στον Chromium, την μηχανή πίσω από τον Chrome, το 9to5Google ανακάλυψε μια λειτουργία κρυμμένη πίσω από ένα flag, που περιμένει να ενεργοποιηθεί στις επόμενες εκδόσεις του browser.

Μόλις ενεργοποιηθεί το χαρακτηριστικό Tab Declutter, ενεργοποιείται και η αυτόματη αρχειοθέτηση και διαγραφή ανενεργών tabs (καρτελών). Με αυτό τον τρόπο, tabs που είχαμε ανοίξει κάποια στιγμή και δεν χρησιμοποιούνται για μια διάρκεια χρόνου, θα αρχειοθετούνται και θα κλείνουν αυτόματα. Αυτό θα κάνει μικρότερη την λίστα με τα tabs, ώστε να βρίσκουμε πιο εύκολα αυτά που μας ενδιαφέρουν περισσότερο, ενώ ταυτόχρονα θα δούμε σημαντική επιτάχυνση στον Chrome.

Όταν η λειτουργία Tab Declutter αρχειοθετήσει αυτόματα τα tabs που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για κάποιο διάστημα, ο χρήστης  θα μπορεί να δει τις αρχειοθετημένες καρτέλες και να αποφασίσει ποιες θέλει να επαναφέρει και ποιες θέλει να κλείσει.

Με δεδομένο πως ο Chrome είναι ο προεπιλεγμένος browser των περισσότερων συσκευών του Android, αυτή η λειτουργία θα απελευθερώσει πόρους του συστήματος και θα βελτιώσει την συνολική αυτονομία της συσκευής.

Η νέα λειτουργία δεν θα έρθει τουλάχιστον μέχρι την επόμενη αναβάθμιση του Chrome, που θα γίνει μέσα στον Μάιο. Βέβαια η Google μπορεί να αποφασίσει να μην κυκλοφορήσει την λειτουργία στην επόμενη έκδοση, όμως δεν βλέπουμε τον λόγο να μην το κάνει, αφού πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη λειτουργία που θα βελτιώσει τις επιδόσεις του συστήματος.

AMD γραφικά και AI δυνατότητες προσφέρει ο Exynos 1480 των Galaxy A

Προς το παρόν μπορείτε να κάνετε εκκαθάριση των εφαρμογών πατώντας  το πλαίσιο που βρίσκεται πάνω και δεξιά στον browser. Από εκεί θα μπορείτε να δείτε όλες τις ανοιχτές καρτέλες και να τις κλείσετε μία-μία, πατώντας το Χ στο πάνω δεξί μέρος τους. Αν και εσείς όμως έχετε δεκάδες ή εκατοντάδες tabs ανοιχτά, η διαδικασία θα είναι χρονοβόρα. Για αυτό θέλουμε το Tab Declutter σύντομα στον Chrome, αφού θα κάνει αυτή τη διαδικασία πιο εύκολη και σαφώς πιο γρήγορη.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εδώ και πολύ καιρό υπάρχει τρόπος να κλείσεις είτε όλες μαζί είτε μία σειρά από καρτέλες στον chrome για android. Αν πας στο μενού τον ανοιχτών καρτελών, πάνω δεξιά έχει ένα κουμπάκι με περισσότερες επιλογές. Αν το πατήσεις μεταξύ άλλων έχει την επιλογή για κλείσιμο όλων των καρτέλων μαζί, και υπάρχει και κουμπί για επιλογή καρτελών στην περίπτωση που δεν θέλουμε να τις κλείσουμε όλες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.