Η Google είναι πάλι στο προσκήνιο, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις χρηστών στον reddit, υπάρχουν καθυστερήσεις στην αναπαραγωγή βίντεο στο YouTube, αν ο χρήστης έχει adblockers. Όλα δείχνουν πως η Google προσπαθεί να αποτρέψει τους χρήστες του YouTube από την χρήση adblockers, καθώς επηρεάζει δραματικά τα έσοδα και της Google, αλλά και των δημιουργών περιεχομένου.

Το YouTube έχει επισημάνει πολλές φορές πως η χρήση τέτοιου λογισμικού αποκλεισμού διαφημίσεων, όχι μόνο αντιβαίνει στους όρους παροχής της υπηρεσίας, αλλά δημιουργεί και μεγάλο πρόβλημα στους δημιουργούς περιεχομένου, που βλέπουν τα έσοδά τους να μειώνονται με αρκετούς να έχουν πρόβλημα. Δεδομένης της στάσης του YouTube για το θέμα, αρκετοί υπέθεσαν πως οι καθυστερήσεις στην αναπαραγωγή των βίντεο συνδέεται με το όλο θέμα.

Όμως η Google σήμερα διέψευσε αυτές τις εικασίες, χωρίς όμως να προσφέρει απάντηση για τους λόγους που έχει καθυστερήσεις η αναπαραγωγή βίντεο, πιθανότατα επειδή το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με την υπηρεσία της.

Σε μια σύντομη δήλωση της Google στο Android Central, είπε:

“Οι πρόσφατες αναφορές που αντιμετωπίζουν οι χρήστες καθυστερήσεις φόρτωσης στο YouTube δεν σχετίζονται με τις προσπάθειες εντοπισμού προγράμματος αποκλεισμού διαφημίσεων . Το κέντρο βοήθειας προσφέρει συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων για χρήστες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.”

Αυτό που είναι πλέον γνωστό, είναι πως τα προβλήματα υπάρχουν μόνο στις τελευταίες εκδόσεις του AdBlock και του AdBlock Plus, όπως δήλωσε ο προγραμματιστής του uBlock Origin, Raymond Hill.

Η αλήθεια είναι πως το εισόδημα όλων των δημιουργών περιεχομένου, είτε είναι βίντεο, είτε κείμενο, βασίζεται αποκλειστικά στις διαφημίσεις. Ιδιαίτερα με τις διαφημίσεις της Google, ο δημιουργός έχει την ικανότητα να μην βασίζεται τόσο σε σπόνσορες που ενδέχεται να λογοκρίνουν το περιεχόμενο του. Με αυτό τον τρόπο το ίντερνετ και η πληροφορία παραμένει ελεύθερη. Την ίδια στιγμή και η νομοθεσία της Ε.Ε. για τα Cookies, βλάπτει περεταίρω τα έσοδα των δημιουργών, σε σημείο που αρκετοί παρατάνε την ενασχόλησή τους με το διαδίκτυο, κάτι που σίγουρα δεν έχει καλές επιπτώσεις σε όλους μας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.