Όπως γνωρίζουμε όλοι η Google βρίσκεται αυτή τη στιγμή αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη για μονωπολιακές πρακτικές. Ωστόσο, ο CEO της, ο Sundar Pichai αποκάλυψε κατά την κατάθεσή του άκρως ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον λόγο που άλλα smartphones λαμβάνουν ενημερώσεις ενώ άλλα όχι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Google δίνει οικονομικά κίνητρα στους OEMs να ενημερώσουν τις συσκευές τους. Οι εταιρείες οι οποίες προβαίνουν στην αναβάθμιση των συσκευών τους με τα τελευταία και πιο πρόσφατα security patches βλέπουν μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από Google υπηρεσίες σε σχέση με εκείνους που δεν ενημερώσουν τις συσκευές.

Με άλλα λόγια το ποσό των χρημάτων που κερδίζει ένας OEM από τη χρήση προϊόντων Google σχετίζεται με το πόσο συχνά ενημερώνει τις συσκευή του, με τη Google να πιέζει τους OEMs να ενημερώσουν τα smartphones τους, κάτι που δεν γνωρίζαμε προηγουμένως.

Η Google απαιτεί δυο χρόνια ενημερώσεων για οποιοδήποτε Android smartphone, ωστόσο στην εξίσωση μπαίνουν και οικονομικοί λόγοι πλέον. Ο Pichai ανέφερε επίσης ότι συγκεκριμένοι OEMs αμελούν να ενημερώσουν τις συσκευές, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν ότι δεν θα λάβουν το ίδιο ποσοστό χρημάτων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.