Τις τελευταίες ημέρες έχουμε δει πως οι χρήστες του YouTube που χρησιμοποιούν adblockers, αντιμετωπίζουν προβλήματα που καθιστούν την αναπαραγωγή βίντεο αδύνατη. Συγκεκριμένα, έχουμε δει βίντεο να παρακάμπτονται εντελώς, μέχρι το τέλος, με τον χρήστη να μην μπορεί να δει το βίντεο. Σε άλλες περιπτώσεις έχουμε δει τον χρήστη να μην έχει ήχο στα βίντεο του, καθώς η πλατφόρμα κάνει αναπαραγωγή σε mute, χωρίς να μπορεί ο χρήστης να το αλλάξει. Με τους χρήστες να παραπονιούνται, το YouTube ξεκαθαρίζει την κατάσταση.

Σε μια δήλωση στο 9to5Google, το YouTube αποδίδει αυτή τη συμπεριφορά σε μια πρόσφατη αναβάθμιση που έκανε, για την συνολική βελτίωση της απόδοσης και της αξιοπιστίας της πλατφόρμας. Αυτές οι αναβαθμίσεις δεν σχετίζεται με την προσπάθεια περιορισμού των adblockers. Αν και η αλλαγή μπορεί να επηρέασε ακούσια την εμπειρία προβολής για όσους χρησιμοποιούν προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων, δεν είναι άμεση συνέπεια της καταστολής του adblocker από το YouTube. Αυτή είναι η ακριβής απάντηση:

«Τα προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων παραβιάζουν τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του YouTube και προτρέπουμε τους χρήστες εδώ και αρκετό καιρό να υποστηρίξουν τους αγαπημένους τους δημιουργούς και να επιτρέψουν τις διαφημίσεις στο YouTube ή να δοκιμάσουν το YouTube Premium για μια εμπειρία χωρίς διαφημίσεις. Μια άσχετη αναβάθμιση για βελτίωση της απόδοσης και της αξιοπιστίας του YouTube μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μη βέλτιστες εμπειρίες προβολής για τους χρήστες αποκλεισμού διαφημίσεων.»

Υπάρχουν κάποιες εικασίες πως αυτή η ενημέρωση της πλατφόρμας, αλληλοεπιδρά με τους adblockers, οδηγώντας σε προβλήματα. Όμως, το YouTube δεν το επιβεβαιώνει ρητά. Μάλιστα ένας χρήστης του 9to5Google, αναφέρει πως αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα και χωρίς τον adblocker ενεργό.

youtube adblockers

Όπως και να έχει, η χρήση τέτοιου λογισμικού είναι παραβιάζει τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του YouTube. Η πλατφόρμα προτρέπει να δείτε τις διαφημίσεις ή να αγοράσετε συνδρομή YouTube Premium, που προσφέρει εμπειρία χωρίς διαφημίσεις.

Τεράστια διαρροή από την Google: Η Google έλεγε ψέματα για τον αλγόριθμό της αναζήτησης

Το YouTube έχει παράσχει μια σελίδα υποστήριξης για χρήστες που επιθυμούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν adblockers οπουδήποτε αλλού, επιτρέποντας ταυτόχρονα διαφημίσεις στο YouTube. Αυτό υποδηλώνει μια ισορροπία μεταξύ των αναγκών των δημιουργών, των θεατών και της ίδιας της πλατφόρμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.