Το Android 14 έφερε κάποιες πολυπόθητες επιλογές προσαρμογής της οθόνης κλειδώματος στο λειτουργικό σύστημα, επιτρέποντάς να αλλάξετε το στιλ του ρολογιού και τα widgets που βρίσκονται από κάτω. Όμως, σε σύγκριση με την οθόνη κλειδώματος του iPhone, η οθόνη κλειδώματος του Android εξακολουθεί να μοιάζει αρκετά απλή, κυρίως λόγω της έλλειψης widgets.

Η Google ενδέχεται να επαναφέρει τα widgets της οθόνης κλειδώματος στο Android 15 και να τα περιορίσει στα tablet. Για τα τηλέφωνα, η εταιρεία θα μπορούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, να εμπνευστεί από το iPhone και να μεταφέρει ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του στο Android 15 για να κάνει την οθόνη κλειδώματος πιο χρήσιμη.

Ο ειδικός σε θέματα Android Mishaal Rahman ισχυρίζεται ότι η Google θα εμπνευστεί από τις Live Activities του iPhone για να φέρει widgets στην οθόνη κλειδώματος του Android 15 μέσω του widget At a Glance. Η εταιρεία εργάζεται για την ενσωμάτωση του RemoteViews API, το οποίο χρησιμοποιείται από τα widgets του Android, στο Smartspace API του At a Glance.

Ο Rahman ισχυρίζεται ότι αυτό θεωρητικά θα επιτρέψει στο At a Glance να εμφανίζει widgets τρίτων. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ζητήματα εδώ. Το At a Glance δεν έχει το χώρο για να εμφανίζει widgets πλήρους μεγέθους. Έτσι, η Google πρέπει να τους αλλάξει δυναμικά το μέγεθος για να χωρέσει το περιεχόμενό τους σε περιορισμένο χώρο.

Με βάση το παρακάτω βίντεο, στην τρέχουσα εφαρμογή, το At a Glance αντλεί τις σχετικές πληροφορίες από το widget τρίτου κατασκευαστή και τις εμφανίζει αντί να εμφανίζει ολόκληρο το ίδιο το widget.

Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι το At a Glance είναι διαθέσιμο μόνο στις συσκευές Pixel στην οθόνη κλειδώματος. Εάν η Google χρησιμοποιήσει το At a Glance για να φέρει την υποστήριξη widget τρίτων στις οθόνες κλειδώματος των τηλεφώνων Android, θα πρέπει να συνεργαστεί με άλλους κατασκευαστές για να επεκτείνει τη διαθεσιμότητα στις συσκευές τους.

Η Google σκέφτεται επίσης να μετακινήσει το widget At a Glance στο κάτω μέρος της οθόνης κλειδώματος. Ο Rahman ενεργοποίησε κάποια κρυφά flag στο Android 15 Beta 1.2 για να το πετύχει αυτό, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές αν η εταιρεία θα προχωρήσει σε αυτή την αλλαγή.

Προς το παρόν, δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα αν η Google θα εισαγάγει την υποστήριξη widget τύπου Live Activities στο Android 15. Η λειτουργία φαίνεται να βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης και ίσως να μην είναι έτοιμη για την κυκλοφορία αυτής της έκδοσης του λειτουργικού συστήματος, αργότερα φέτος.

Αν αυτό ισχύει, μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι την κυκλοφορία του Android 16 το 2025 για να απολαύσουμε μια ανώτερη εμπειρία οθόνης κλειδώματος. Τώρα, αν κάτι αλλάξει και η Google σκοπεύει να κάνει το ντεμπούτο αυτής της βελτιωμένης εμπειρίας οθόνης κλειδώματος στο Android 15, θα πρέπει να αναφέρει περισσότερα γι’ αυτό στο Google I/O τον επόμενο μήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.