Η Google εργάζεται σε μία λειτουργία που επιτρέπει σε συσκευές Android να καταλαβαίνουν αν κοντά τους υπάρχει μη αναγνωρισμένος smart tracker – για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτή είναι μια δυνατότητα που εμποδίζει τους κακοπροαίρετους να τοποθετούν έξυπνους ιχνηλάτες, όπως τα AirTag της Apple ή τα Tracker της Tile, σε ανυποψίαστους ανθρώπους και να τα χρησιμοποιούν για να παρακολουθούν την τοποθεσία τους.

Το 9to5Google βρήκε κώδικα που περιέχει ειδοποιήσεις για άγνωστες συσκευές με τρία διαφορετικά label – Tile tag, Finder tag, και ATag. Φαίνεται ότι το πρώτο είναι για τους tracker της Tile, το τρίτο για τα AirTag της Apple, και το δεύτερο δεν γνωρίζουμε ποια συσκευή αφορά.

Στην ουσία λοιπόν, τα Android θα μπορούν να ελέγχουν αν υπάρχει μη αναγνωρισμένος smart tracker και να εμφανίζουν ειδοποίηση, για να λαμβάνει γνώση ο χρήστης ότι ενδεχομένως τον παρακολουθούν. Πρόκειται για μία λειτουργία που η Apple προσφέρει εδώ και καιρό στο iOS.

Τόσο η Apple όσο και η Tile διαθέτουν εφαρμογές Android που μπορούν να εντοπίσουν έναν μη εξουσιοδοτημένο smart tracker κοντά στο τηλέφωνό του χρήστη, αλλά αυτές απαιτούν μη αυτόματη σάρωση που μπορεί να διαρκέσει έως και 10 λεπτά.

Η ενσωματωμένη στο Android για αυτόματη ανίχνευση και για αποστολή ειδοποίησης ότι υπάρχει μη αναγνωρισμένος smart tracker είναι σαφώς μία καλύτερη υλοποίηση, από αυτή της χρήσης ανεξάρτητων εφαρμογών και τη χειροκίνητη σάρωση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.