Η νέα κάμερα του Google Pixel 4 προσφέρει πλήθος tricks με στόχο τη βελτίωση των φωτογραφικών δυνατοτήτων της συσκευής και σε μια προσπάθεια να δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό το θέμα, η Google έφερε στη σκηνή τον καθηγητή Mark Levoy, τον επικεφαλής του τμήματος έρευνας της Google όσον αφορά την κάμερα των smartphones της. Ο ίδιος μίλησε για τους νέους telephoto φακούς, το σημαντικά αναβαθμισμένο Super Res Zoom και το Live HDR+ preview.

Ο Levoy ξεκίνησε την ομιλία του αναφέροντας ότι μεταξύ των φωτογράφων, αυτό που έχει περισσότερη σημασία για μια καλύτερη φωτογραφία είναι πρώτον το υποκείμενο, έπειτα ο φωτισμός και στη συνέχεια το hardware – δηλαδή τους φακούς και το σώμα της κάμερας. Τόνισε όμως, ότι ο ίδιος πιστεύει ότι υπάρχει μια διαφορετική παράμετρος στην εξίσωση αυτή τη στιγμή, που αντικαθιστά το σώμα της κάμερας με το software.

Οι φακοί συνεχίζουν να είναι εξίσου σημαντικοί και το Pixel 4 αντιπροσωπεύει μια τέτοια θεώρηση με την προσθήκη ενός telephoto φακού.  Ο Levoy εξέφρασε επίσης την άποψη, ότι η telephoto είναι πιο σημαντική από μια wide angle. Σε αυτό το πλαίσιο, κάτι τέτοιο αναφέρεται σαφώς στην πολυδιαφημιζόμενη computational photography, η οποία αναλαμβάνει ιδιαίτερα βαρύ έργο όταν λάβεις μια φωτογραφία από έναν μικρό αισθητήρα, η οποία θα είναι κακή και η οποία στη συνέχεια μετατρέπεται σε κάτι ξεχωριστό. Ο Levoy καλεί την εν λόγω προσέγγιση ως μια εμπειρία η οποία καθορίζεται από το software.

Υπάρχουν τέσσερα νέα χαρακτηριστικά στην κάμερα του Google Pixel 4, τα οποία βασίζονται στην computational photography και που περιλαμβάνει το Live HDR με dual exposure controls, που σου δείχνει μια φωτογραφία σε πραγματικό χρόνο από την τελική φωτογραφία που θα λάβεις, στην οποία όμως θα έχει εφαρμοστεί το HDR. Δηλαδή ένα preview της τελικής. Επιπροσθέτως, με τα exposure controls, μπορείς να προσαρμόσεις τα  highlights και τις σκιές στην εικόνα.

Κάτι το νέο είναι το  “Learning-based white balance, το οποίο έρχεται να λύσει το πρόβλημά σου, εφαρμόζοντας αυτό την κατάλληλη ισορροπία λευκού από μόνο του. Ο Levoy ανέφερε ότι η Google χρησιμοποιεί την εν λόγω προσέγγιση στις night sight φωτογραφίες από το Google Pixel 3 αλλά πλέον το προσφέρει σε όλα τα photo modes.

Από την άλλη πλευρά, το νέο wide-range portrait mode χρησιμοποιεί πληροφορίες τόσο από τους  dual-pixel imaging sensors που η σειρά Google Pixel 4 χρησιμοποιεί, όσο και από τον δευτερεύον αισθητήρα  για να λάβει περισσότερα δεδομένα βάθους και να προσφέρει ένα πιο ακριβές portrait mode για τον διαχωρισμό του υποκειμένου από το backgroud. Τέλος το Night Sight Mode βελτιώνεται και άλλο, παρέχοντας το νέο astrophotography mode ειδικά για τη λήψη του νυχτερινού ουρανού. Που πάλι με την μαγεία της computational photography σου παραδίδεται μια ξεχωριστή φωτογραφία. Ο Levoy τόνισε ότι σκοπεύει να βελτιώσει και άλλο την κάμερα μέσω software updates. Και όλα αυτά, είναι μόνο η αρχή, τονίζει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.