Καθώς η εφαρμογή Google Home εμπλουτίστηκε και άλλαξε με τα χρόνια, απορροφώντας κομμάτια από την παλαιού τύπου εφαρμογή Nest, έγινε όλο και πιο πλούσια σε περιεχόμενο και, ως εκ τούτου, πιο δύσκολη στη χρήση της. Αυτό όμως θα αλλάξει καθώς η Google έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει μια σημαντική αναθεώρηση του Home και ότι θέλει οι χρήστες να το δουν σε ένα Public Preview πρόγραμμα.

Η Google λέει ότι το μέσο νοικοκυριό των ΗΠΑ έχει τώρα συνολικά 22 συνδεδεμένες συσκευές, συμπεριλαμβανομένου του έξυπνου οικιακού εξοπλισμού. Καθώς το πλήθος των συσκευών αυξάνεται, η διαχείριση της εφαρμογής γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Η ανανεωμένη εφαρμογή, η οποία πρόκειται να είναι διαθέσιμη σε Public Preview τις επόμενες εβδομάδες, διαθέτει περιβάλλον με καρτέλες και προβολές για τα Αγαπημένα, τις Συσκευές, τους Αυτοματισμούς, τη Δραστηριότητα, και τις Ρυθμίσεις.

Η καρτέλα με τα Αγαπημένα θα είναι όφελος κυρίως για χρήστες με πολλές συσκευές, γιατί θα επιτρέπει να επιλέξουν χειροκίνητα ποιες συσκευές θα εμφανίζονται σε αυτή, ώστε να τις βρίσκουν άμεσα όταν θέλουν να τις χειριστούν μέσω του Google Home. Από το επόμενο έτος, θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα ορισμού χώρων, που στην ουσία είναι ομάδες συνδεδεμένων συσκευών που δεν βρίσκονται απαραίτητα στο ίδιο φυσικό δωμάτιο, αλλά ο χρήστης μπορεί να θέλει να έχει τα στοιχεία ελέγχου τους στο ίδιο σημείο.

Οποιουδήποτε πολυμέσο αναπαράγεται σε κάποια έξυπνη συσκευή θα είναι τοποθετημένο στο κάτω μέρος της εφαρμογής σε ένα αιωρούμενο πλαίσιο που θα προσφέρει τη δυνατότητα εναλλαγής από το ένα πολυμέσο στο άλλο με swipe. Όταν ο χρήστης πατάει το πολυμέσο θα ανοίγει μία σελίδα που επιτρέπει τη διαχείριση της συσκευής που το αναπαράγει, της έντασης, και πολλά άλλα.

Οι ρουτίνες του Google Home μετακινούνται στην καρτέλα Αυτοματισμοί. Όπως και πριν, ο χρήστης θα μπορεί να ρυθμίσει πότε θα εκτελούνται οι ρουτίνες, όπως συγκεκριμένη ώρα της ημέρας, με την ενεργοποίηση αισθητήρα, ή με μια φράση της επιλογής του. Οι ρουτίνες θα μπορούν να προσαρμόζουν τα έξυπνα φώτα, να αναπαράγουν πολυμέσα, και άλλα. Μία σημαντική αλλαγή είναι η δυνατότητα προσθήκης εναλλακτικής συνθήκης εκτέλεσης. Η Google λέει ότι εργάζεται και σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας σεναρίων για προχωρημένους χρήστες, το οποίο θα επιτρέπει πρακτικά τη δημιουργία ανεπτυγμένων αυτοματισμών.

Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές είναι η νέα διεπαφή κάμερας που περιλαμβάνει χρονοδιάγραμμα των συμβάντων που έχει καταγράψει η κάμερα, η πλοήγηση στα κλιπ με κύλιση, και η παρακολούθηση τους με ένα πάτημα. Αυτή η νέα διεπαφή θα είναι διαθέσιμη για τις πιο πρόσφατες κάμερες και τα νεότερα κουδούνια πόρτας Nest, ενώ στο μέλλον θα προστεθεί υποστήριξη για κάμερες Nest παλαιού τύπου. Η εταιρεία δεν είπε τίποτα για την υποστήριξη καμερών από τρίτους κατασκευαστές.

Τέλος, η Google λέει ότι εργάζεται για να φέρει το Google Home τόσο στο Wear OS όσο και στο web. Οι συσκευές Wear OS 3 θα έχουν πρόσβαση σε μια έκδοση της εφαρμογής ειδικά σχεδιασμένης για έξυπνα ρολόγια που θα παρέχει πρόσβαση σε λειτουργίες όπως η ρύθμιση του θερμοστάτη και των φώτων και θα εμφανίζει ειδοποιήσεις από τις κάμερες Nest, και άλλες συσκευές. Η εφαρμογή για Wear OS θα κυκλοφορήσει, ίσως και αύριο μαζί με το Pixel Watch.

Η web έκδοση, η οποία θα είναι προσβάσιμη από το home.google.com κάποια στιγμή τις επόμενες εβδομάδες, φαίνεται ότι θα είναι εστιασμένη στην κάμερα, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Η δυνατότητα ελέγχου των καμερών από μια καρτέλα του προγράμματος περιήγησης είναι σίγουρα μια ωραία προσθήκη, αλλά ελπίζουμε ότι σύντομα θα ακολουθήσει υποστήριξη για περισσότερους τύπους συσκευών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.