Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, Αμερικανοί συνάδελφοί μας, από τότε που το Google Now (που πλέον ονομάζεται Discover) έκανε το επίσημο ντεμπούτο του, η εταιρεία της Silicon Valley, προσπαθεί να φέρει πληροφορίες στους χρήστες, πριν αυτοί τις χρειαστούν. Κατά τη διάρκεια του Google I/O 2019, η Google έδειξε πως η Assistant θα έχει σύντομα περισσότερο έλεγχο στην εμπειρία του Android. Με την παροχή της AI εντός συσκευής μαζί με την λειτουργικότητα και την ικανότητα να διαχειρίζεται features εντός εφαρμογών και του ίδιου του λειτουργικού, οι χρήστες θα έχουν λιγότερους λόγους να πιέζουν συνεχώς τη συσκευή τους.

Και καθώς βρισκόμαστε σε ένα σημείο, όπου όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να ανησυχούν για τις επιπτώσεις στην υγεία από τη συνεχή χρήση μιας οθόνης, η αλλαγή στην εστίαση που συντελέστηκε, είναι ιδίως σημαντική. Με το να δίνει τη δυνατότητα στην Assistant να έχει περισσότερη δύναμη για να επιτελέσει πράγματα για τους χρήστες, οι άνθρωποι δεν θα έχουν να ξοδεύουν τόσο χρόνο στα handsets. Τέλος, η Google εστιάζει πλέον λιγότερο στο Android. Όταν η Assistant θα μπορεί να επιτύχει το 90% των διεργασιών με ελάχιστη παρέμβαση από το χρήστη, η Google δεν θα έχει πλέον να ανησυχεί, για τη δημιουργία μιας εμπειρίας για τους ανθρώπους για χρήση στα smartphones.

Η Assistant και το Duplex προσφέρουν ευκολία στην επιτέλεση διεργασιών

Από τότε που ουσιαστικά έκανε την εμφάνισή της στις συσκευές, ο πρωταρχικός σκοπός της Google Assistant είναι να βοηθήσει τους χρήστες με τις καθημερινές διεργασίες. Για το μεγαλύτερο μέρος όμως, κάτι τέτοιο περιλαμβάνει τον έλεγχο του καιρού, την ενεργοποίηση και την απενεργοποίηση των φώτων του smart home και την απάντηση σε βασικές αναζητήσεις. Αλλά όπως είχε αναφέρει και η Google κατά τη διάρκεια του Google I/O, η Assistant προορίζεται για πολλά περισσότερα. Και το παράδειγμα που χρησιμοποιήθηκε στη σκηνή του event, το δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο. Αν ο χρήστης έπρεπε να επιλέξει το app και να ψάξει μέσα σε αυτό, θα έπρεπε να ολοκληρώσει εκατοντάδες βήματα για να ολοκληρώσει την παραγγελία του. Αλλά με την Google Assistant, ο χρήστης απλά θα πρέπει να πει το command Hey Google, να της πει τι θέλει και έπειτα να επιβεβαιώσει την παραγγελία.  Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αντί να ξοδεύετε χρόνο για να ψάξετε το app και να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας, απλά με μια εντολή στην Google Assistant, αυτή θα μπορέσει να το κάνει για εσάς.

Το Duplex από την μεριά του, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Δυστυχώς όμως, στην ανακοίνωση του Google I/O 2018, η παρουσίαση του χαρακτηριστικού, αντιμετωπίσθηκε με ανάμεικτα συναισθήματα. Αν και η τεχνολογία είναι όντως εντυπωσιακή, πολλοί ανησυχούν ότι το να έχεις μια ανθρώπινη φωνή για το κλείσιμο ραντεβού, ήταν too much. Παρά αυτές τις ανησυχίες, η Google έχει ήδη διαθέσει το Duplex σε 43 πολιτείες των ΗΠΑ. Πλέον όμως, η εταιρεία φέρει τη δύναμη του Duplex στο Web. Αντί να κλείνει για παράδειγμα κάποιο ραντεβού, η Assistant θα μπορεί να συμπληρώσει διαδικτυακές φόρμες, ή να επιτελέσει πιο περίπλοκες διεργασίες. Όπως την ενοικίαση ενός οχήματος για μελλοντικό ταξίδι.

Όλα αυτά τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, καθίστανται εφικτά, επειδή ακριβώς η Assistant έχει πρόσβαση σε ζωτικές πληροφορίες του λογαριασμού Google. Αν και το Duplex θα απαιτήσει την επιβεβαίωσή σας πριν χρησιμοποιήσει το Google Pay, όλος αυτός ο αυτοματισμός, αφαιρεί τον άνθρωπο από την εξίσωση.

H Google σταματά να σου δίνει δικαιολογίες να κοιτάξεις τη συσκευή

Δες για παράδειγμα το Android Q και το Digital Wellbeing και θα διαπιστώσεις ότι πράγματι η Google προσπαθεί να μειώσει τον χρόνο που ο χρήστης ξοδεύει στο smartphone. Στην τρίτη Android Q Beta, η Google αυτόματα δίνει προτεραιότητα σε ειδοποιήσεις. Αυτή η αυτοματοποιημένη διαδικασία, αποφασίζει έξυπνα την σημασία, των εισερχόμενων ειδοποιήσεων και κρύβει τις λιγότερο σημαντικές. Αν το τηλέφωνο δεν δονηθεί ή χτυπήσει, ο χρήστης θα έχει έναν λόγο λιγότερο να ξεκλειδώσει τη συσκευή. Το Digital Wellbeing από την άλλη πλευρά, εστιάζει περισσότερο στην υγεία του χρήστη. Αν και δεν αποτελεί core feature του Android, είναι ένα εργαλείο που η Google παρέχει στους χρήστες για να μειώσουν την χρήση των εφαρμογών.

Η χρήση των smartphone συσκευών πάντα θα διαφέρει μεταξύ των χρηστών. Η εργασία της Google πάνω στην Assistant δεν θα σταματήσει τους ανθρώπους από το να σερφάρουν στα social media ή να παίζουν παιχνίδια, αλλά θα δώσει στους χρήστες περισσότερες ευκαιρίες να ξοδεύουν λιγότερο χρόνο.  Η εστίαση στην Google Assistant φαίνεται να είναι το σχέδιο της Google για το μέλλον του Android. Φυσικά θα συνεχίσει να προσθέτει νέα χαρακτηριστικά και να αλλάζει το design του λειτουργικού. Η Google δεν θα αντικαταστήσει το Android με την Assistant, αλλά θέτει τα θεμέλια για να φέρει περισσότερο αυτοματισμό στο mobile OS. Η αλλαγή γίνεται, γίνεται αργά, αλλά ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Η Assistant να γίνει περισσότερο ικανή …

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.