Επιστήμονες χρησιμοποιώντας επιστημονικά μοντέλα δημιουργημένα από υπερυπολογιστή καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το 10% των φυτών και των ζώων θα έχει εξαφανιστεί από τη γη μέχρι το 2050, ενώ το 27% μέχρι το 2100. Το μοντέλο παρουσιάζει ένα άκρως απογοητευτικό σενάριο κατά το οποίο τα μωρά που γεννιούνται σήμερα θα είναι η τελευταία γενιά που θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει πλήθος ζώων όπως ελέφαντες και κοάλα.

earth

Η ομάδα εξηγεί ότι η γη θα έρθει αντιμέτωπη με κίνδυνο εξαφάνισης, λόγω πλήθος λόγων, όπως την κλιματική αλλαγή και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται η γη.  Παράλληλα τονίζει προηγούμενα μοντέλα εξαφάνισης δεν είναι τόσο ακριβή καθώς δεν λαμβάνουν υπόψη το γεγονός ότι όταν εξαφανίζεται ένα είδος, εξαφανίζεται και ένα άλλο είδος που το χρειάζεται για την επιβίωσή του.

Ο καθηγητής Corey Bradshaw του Flinders University αναφέρει: Η μελέτη αυτή είναι μοναδική, διότι λαμβάνει υπόψη και τις δευτερογενείς επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα, εκτιμώντας την επίδραση της εξαφάνισης ειδών στα τοπικά τροφικά δίκτυα πέρα από τις άμεσες επιπτώσεις. Σκεφθείτε το ως την εξαφάνιση των ειδών θηρευτών που χάνουν το θήραμά τους λόγω κλιματικής αλλαγής.

Tα παιδιά που γεννιούνται σήμερα θα πρέπει να περιμένουν να γίνουν μάρτυρες της εξαφάνισης κυριολεκτικά χιλιάδων φυτικών και ζωικών ειδών, από τις μικροσκοπικές ορχιδέες και τα μικρότερα έντομα, μέχρι εμβληματικά ζώα όπως ο ελέφαντας και το κοάλα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το ανθρώπινο είδος είναι για κλάματα. Ελπίζω να μην εξαφανιστεί κανένα είδος φυτού και ζώου. Εύχομαι να εξαφανιστεί το είδος μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.