Η προηγούμενη χρονιά αποτέλεσε αφετηρία των προβλημάτων της Huawei, με την ίδια να μπαίνει στην Entity list, κάτι που της εμπόδισε την πρόσβαση στα Google Mobile Services για νέες Huawei συσκευές, που έκαναν το ντεμπούτο τους μετά τον Μάιο του 2019. Η Αμερικανική κυβέρνηση έδωσε μια προσωρινή άδεια, η οποία μάλιστα ανανεώθηκε πολλές φορές. Αυτή επέτρεπε στη Google να συνεχίσει να συνεργάζεται με την Huawei στη διάθεση security updates και ενημερώσεων στα Google apps, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που είχε δημοσιευθεί από την εταιρεία τον Φεβρουάριο. Όμως, η προσωρινή γενική άδεια της Huawei έληξε. Δεν είναι αμέσως ξεκάθαρο τι ακριβώς αυτό σημαίνει για τις ενημερώσεις σε ήδη υπάρχουσες Huawei συσκευές με Google apps.

Σύμφωνα με την Washington Post, το Υπουργείο Εμπορίου, μπορεί να ανανεώσει και πάλι την άδεια, αλλά ούτε η υπηρεσία, ούτε και η ίδια η Huawei απάντησαν όταν ρωτήθηκαν σχετικά με το θέμα. Η προσωρινή γενική άδεια, είχε σαν σκοπό να δώσει στους παρόχους της επαρχίας στις ΗΠΑ, χρόνο να αντικαταστήσουν τον εξοπλισμό της Huawei που είχαν, αλλά το Κογκρέσσο δεν έχει εγκρίνει τα απαραίτητα κεφάλαια που έχουν ως στόχο να τους βοηθήσουν σε αυτή τη μετάβαση.

Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο ακριβώς, είναι πως η λήξη της άδειας θα επηρεάσει τα μελλοντικά software updates. Αυτό που μάλλον θα συμβεί και έχει τις περισσότερες πιθανότητες, είναι ότι όσοι έχουν ήδη Google apps θα συνεχίσουν να τα έχουν. Ωστόσο, η Huawei δεν θα λάβει υποστήριξη από την Google αν κάνει κάποιες αλλαγές στις builds και χαλάσει η συμβατότητα με τα Google apps. Επομένως, σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να είναι προσεκτική.  Από την άλλη πλευρά, οι επιδράσεις στα security updates αναμένεται να είναι μικρότερες, λόγω του ανοικτού χαρακτήρα (open source) των Android framework και Linux kernel patches, επομένως δεν χρειάζεται να βασίζεται στη Google.

Από την μεριά του πάντως, εκπρόσωπος της Google,ο  Jose Castaneda δίνει μια πιο δραματική ματιά τονίζοντας συγκεκριμένα: Η άδεια, ήταν αυτό που επέτρεπε στη Google να παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας και ενημερώσεις στα Google apps.

Η αλήθεια είναι ότι η Huawei βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο. Τα επόμενα χρόνια, εδώ θα είμαστε και θα τα δούμε όλα αναλυτικά. Έχει τους πόρους, έχει την αυτοπεποίθηση, την τεχνογνωσία και το πείσμα που απαιτείται για να συνεχίζει να μας προσφέρει κορυφαία κινητά σαν το P40 Pro και τα επόμενα χρόνια. Και να είστε σίγουροι ότι θα το κάνει. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.