Τα smartphones με USB C άρχισαν να κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους το 2015 και πλέον σήμερα έχει αποτελέσει τον standard connector σχεδόν σε όλα τα Android smartphones που κυκλοφορούν εκεί έξω. Με την εξαίρεση συγκεκριμένων πολύ φθηνών συσκευών και αξεσουάρ, το micro USB είναι σχεδόν νεκρό το 2020.

Ο σκοπός των standards κάθε φορά, είναι να υπάρχει κάτι που όλοι να μπορούν να το χρησιμοποιούν. Θα πρέπει να είσαι σε θέση να συνδέεις το ίδιο καλώδιο σε οποιαδήποτε συσκευή θέλεις να φορτίσεις. Και για το λόγο αυτό, η ΕΕ θέλει να το αλλάξει. Και δεν είναι η πρώτη φορά που προσπάθησαν να παρέμβουν, καθώς και στο παρελθόν έχουν κάνει αρκετά για να ενθαρρύνουν (όχι όμως να απαιτούν) την υιοθέτηση του USB C. Αν ο νόμος περάσει, τότε όλοι οι κατασκευαστές smartphone συσκευών, ανεξάρτητα από το πόσο μικροί ή μεγάλοι είναι θα υποχρεωθούν να χρησιμοποιήσουν το USB C στις συσκευές τους αν θέλουν να πουλήσουν τηλέφωνα εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Κάτι τέτοιο συμπεριλαμβάνει και την Apple, η οποία πουλά τις συσκευές της στην Ευρώπη.

Ένα προσχέδιο του νόμου έχει πάρει έγκριση από την πλειοψηφία των μελών, αλλά χρειάζεται και έγκριση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για να γίνει νόμος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.