Δελτίο Τύπου

Η Huawei εκφράζει την αντίθεση της και διαφωνεί με τα σχόλια των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτά δίχως αμφιβολία είναι αβάσιμα, μη επαληθευόμενα και δεν βασίζονται σε διαφανή, αντικειμενική και τεχνική αξιολόγηση των δικτύων 5G.

Η Huawei κατανοεί την ανησυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία της κυβερνοασφάλειας εντός της ΕΕ. Ωστόσο, οι περιορισμοί ή οι αποκλεισμοί που βασίζονται σε κρίσεις που εισάγουν διακρίσεις εγκυμονούν σοβαρούς οικονομικούς και κοινωνικούς κινδύνους. Επιπροσθέτως, παρεμποδίζουν την καινοτομία και στρεβλώνουν την αγορά της ΕΕ. Έκθεση της Oxford Economics αναφέρει ότι η εξαίρεση της Huawei θα μπορούσε να αυξήσει το επενδυτικό κόστος 5G έως και δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία θα κληθούν να τα πληρώσουν οι Ευρωπαίοι καταναλωτές.

Ο δημόσιος χαρακτηρισμός μιας μεμονωμένης οντότητας ως “HRV” χωρίς την οποιαδήποτε νομική αιτιολογία αντίκειται στις αρχές του ελεύθερου εμπορίου. Είναι υψίστης σημασίας να τονιστεί ότι η μεροληπτική αξιολόγηση «HRV» δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε κανέναν προμηθευτή χωρίς αιτιολογημένη διαδικασία και προηγούμενη ακρόαση. Ως προμηθευτής τηλεπικοινωνιών στην ΕΕ, η Huawei έχει δικονομικά και ουσιαστικά δικαιώματα και θα πρέπει να προστατεύεται από τη νομοθεσία της ΕΕ και των κρατών μελών, καθώς και από τις διεθνείς δεσμεύσεις τους.

Η κυβερνοασφάλεια είναι η κορυφαία προτεραιότητα της Huawei. Η Huawei διαθέτει Κέντρο Διαφάνειας Κυβερνοασφάλειας στις Βρυξέλλες. Αυτό το κέντρο είναι προσβάσιμο σε πελάτες και ανεξάρτητους οργανισμούς δοκιμών οι οποίοι μπορούν να πραγματοποιήσουν δίκαιες, αντικειμενικές και ανεξάρτητες δοκιμές και επαληθεύσεις ασφάλειας σύμφωνα με τα αναγνωρισμένα από τον κλάδο πρότυπα και τις βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας να παρέχουμε παγκοσμίως πιστοποιημένα και αξιόπιστα προϊόντα και υπηρεσίες, διασυνδέοντας εκατομμύρια Ευρωπαίους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το θέατρο του παραλόγου. Η Αμερικανοί αποκλείουν την Huawei για κατασκοπια και λογισμικα παρακολουθησης. Είπε ο γαϊδαρος τον πετεινό κεφάλα. Μάλλον οι ΗΠΑ θέλουν να έχουν μονοπώλιο στις παρακολουθησεις, στους αλγοριθμους, στις πλατφόρμες των σοσιαλ και γενικά στην τεχνολογία αιχμής στην παρακολουθησεις και στην συγκέντρωση data για να παρακολουθουν ολο τον κόσμο,τις συνήθειες του, και τις επικοινωνίες του. Έρχονται τεχνολογίες που είναι “άχρηστες” στην ανθρωπότητα. Η A.I τεχνολογία είναι κάτι που θα καταστρέψει τον άνθρωπο και τις δουλειές του. Σίγουρα είναι καλό να υπάρχει τεχνολογία και ανάπτυξη αυτής αλλά πλέον αρχίζει το πράγμα και ξεφεύγει. Ωραιες η ηλεκτρονικές ευκολίες αλλά πλέον δεν θα πάθει κανείς τίποτα αν εκεί που πήγαινε 10 φορές σε μια δημόσια υπηρεσία, πηγαίνει 2 φορές.Το καθόλου είναι εις βάρος κάποιων θέσεων εργασίας. Αν εκεί που οδηγούμε το αμάξι τώρα να μας οδηγούν σε αυτόνομη οδήγηση. Δεν θέλουμε. Μας αρέσει να οδηγαμε. Δεν θα αλλάξει κατι αν με τόσα ηλεκτρονικα εργαλεία σε ενα σχέδιο αρχιτεκτονικο τα υπόλοιπα να γίνονται απο εναν άνθρωπο. Με λίγα λόγια φτάνει η τεχνολογία στην εργασία και στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Σίγουρα πάντα κατι θα μπορεί να αλλάζει αλλά οχι εις βάρος της ζωής και τις επιβίωσης των ανθρώπων. Πάντα θα υπάρχουν εφαρμογές για τις τεχνολογίες αιχμής αλλά οχι για τον αφανισμό της ανθρωπότητας και τις εργασιας της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.