Σήμερα είναι η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου και η Google δημοσίευσε μια αναφορά που περιγράφει ορισμένα από τα μέτρα που λαμβάνει για να διασφαλίσει ότι οι χρήστες και οι πληροφορίες τους είναι ασφαλείς από ανεπιθύμητους χάκερ.

Αρχικά, η Google συνεργάστηκε με την Khan Academy και θα χρηματοδοτήσει 5 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία διαδικτυακού περιεχομένου ασφάλειας για τους 18 εκατομμύρια παγκόσμιους χρήστες της Khan Academy. Σύμφωνα με την Google, οι αναζητήσεις για «πώς να σταματήσεις την κλοπή ταυτότητας» έχουν υπερδιπλασιαστεί το 2021.

Τον Οκτώβριο, η Google ενέγραψε αυτόματα περισσότερους από 150 εκατομμύρια χρήστες στην επαλήθευση σε δύο βήματα. Έτσι, όταν συνδέονται σε μία νέα συσκευή λαμβάνουν ειδοποίηση σε μία παλιά συσκευή όπου είναι συνδεδεμένοι για να επαληθεύσουν την ταυτότητα τους. Από τότε που το πραγματοποίησε την αλλαγή η Google έχει δει μείωση 50% στους χακαρισμένους λογαριασμούς.

Η Google ανακοινώνει μερικές νέες πρωτοβουλίες ασφάλειας για τους χρήστες της. Η εταιρεία έχει συνεργαστεί με διάφορους οργανισμούς για το «Campaign Security Project» της, το οποίο παρέχει σε οργανισμούς υψηλού προφίλ «σε όλο το πολιτικό φάσμα» εργαλεία για την εκπαίδευση υποψηφίων και εργαζομένων στις εκστρατείες ώστε να παραμένουν ασφαλείς στο διαδίκτυο.

Τον επόμενο μήνα, η Google θα κυκλοφορήσει τη δυνατότητα βελτιωμένης περιήγησης σε επίπεδο λογαριασμού. Αυτή θα είναι μια δυνατότητα επιλογής που παρέχει την ευρύτερη προστασία ασφαλείας της εταιρείας έναντι απειλών που συναντώνται στον ιστό και κατά του λογαριασμού του χρήστη.

Η λειτουργία επισκέπτη της εταιρείας για τον Google Assistant θα κυκλοφορήσει σε 9 ακόμα γλώσσες τους επόμενους μήνες για έξυπνες οθόνες και ηχεία που πωλούνται παγκοσμίως.

Η λειτουργία επισκέπτη επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τον ψηφιακό βοηθό σε συσκευές χωρίς να αποθηκεύουν το ιστορικό στον συσχετισμένο λογαριασμό Google μέχρι να απενεργοποιηθεί η αυτή η λειτουργία.

Οι χρήστες του Google Fi θα έχουν σύντομα τη δυνατότητα να ελέγχουν τα μέλη της οικογένειας και να μοιράζονται την τοποθεσία μαζί τους χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Fi.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.