Σημαντική υστέρηση ως προς τις ταχύτητες του internet παρουσιάζει η χώρα μας παρά τις σημαντικές επενδύσεις που έχουν γίνει τα πρόσφατα χρόνια, σύμφωνα με δεδομένα της Eurostat.

europe

Η χώρα, έρχεται τελευταία με μόλις 2.9% στη κατάταξη που αφορά τις χώρες που παρουσιάζουν υψηλό ποσοστό μεταξύ των εταιρειών που διαθέτουν γρήγορες συνδέσεις στο internet, σύμφωνα με τα δεδομένα της Eurostat για το 2023.

Σε σχέση με τα επίπεδα του 2019, το 2023 η Ευρώπη είδε αύξηση της τάξεως του 2.9% στον αριθμό των σταθερών συνδέσεων σε επιχειρήσεις. Οι πιο σημαντικές αυξήσεις ήταν στην Ελλάδα 15.8%, στη Ρουμανία 15.6% και στη Βουλγαρία με 8.7%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΤΕ έχει ήδη προαναγγείλει την υλοποίηση του έργου «Υποδομές Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας Ultra-Fast Broadband», που θα φέρει υπερυψηλές ταχύτητες Internet έως και 1Gbps σε πάνω από 350.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές της χώρας, ξεκίνησε ο Όμιλος ΟΤΕ. Περισσότερα για τις περιοχές που έχει αναλάβει εδώ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.