Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 με υποστήριξη για εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών, μηχανές περιήγησης τρίτων κατασκευαστών, εκτός του WebKit, και άλλα χαρακτηριστικά για να συμμορφωθεί με το DMA της ΕΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα αποκλειστικά για την ΕΕ χαρακτηριστικά δεν έφτασαν στο iPadOS 17.4, καθώς ο DMA, εκείνη τη στιγμή, δεν περιελάμβανε τα iPad. Αυτό, ωστόσο, μπορεί να έχει μόλις αλλάξει.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ΕΕ έχει εντάξει τα τελευταία iPad στο πεδίο εφαρμογής του DMA και η Apple έχει έξι μήνες για να συμμορφωθεί. Όταν ο τεχνολογικός κολοσσός κάνει τις ζητούμενες αλλαγές, οι χρήστες iPad με έδρα την ΕΕ θα πρέπει να μπορούν να βασίζονται σε καταστήματα εφαρμογών τρίτων και να απεγκαθιστούν περισσότερες από τις ενσωματωμένες εφαρμογές της Apple.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το iOS και το iPadOS μοιράζονται την ίδια βάση, η μεταφορά των χαρακτηριστικών των iPhone που αφορούν μόνο την ΕΕ στα iPad πιθανότατα δεν θα πάρει τόσο χρόνο ή δεν θα απαιτήσει τόση προσπάθεια από την Apple. Ωστόσο, οι πρόσφατες αλλαγές που έγιναν στο iOS βρίσκονται ακόμη υπό εξέταση και ενδέχεται να μην είναι απαραίτητα σύμφωνες με τον DMA.

Εξάλλου, πολλές εταιρείες και προγραμματιστές έχουν εκφράσει την απογοήτευσή τους για τους ενημερωμένους όρους της Apple για την ΕΕ, οι οποίοι τους αποθαρρύνουν από το να φιλοξενούν τις εφαρμογές τους εκτός του επίσημου App Store. Αυτοί οι όροι περιλαμβάνουν ένα βαρύ Core Technology Fee που η Apple χρεώνει ετησίως για κάθε εγκατάσταση εφαρμογών.

Δεδομένου ότι η Apple βελτίωσε το iOS για να συμμορφωθεί με τον DMA της ΕΕ, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι θα εφαρμόσει παρόμοια χαρακτηριστικά στο iPadOS. Ωστόσο, προς το παρόν δεν είναι σαφές αν αυτές οι πιθανές αλλαγές θα συμπεριληφθούν σε μια ενημερωμένη έκδοση iPadOS 17.x ή θα προωθηθούν στο iPadOS 18.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.