Ως απάντηση στην έντονη κριτική που της ασκήθηκε και τις κατηγορίες ότι προσπαθεί να στρέψει τον κόσμο σε πιο ακριβές αντικαταστάσεις μπαταριών, η Apple σήμερα ισχυρίστηκε, ότι το σημαντικό μήνυμα για την μπαταρία προστέθηκε στο iOS για λόγους ασφαλείας των χρηστών. Πρόσφατα ανακαλύφθηκε, ότι όταν μια μπαταρία ενός iPhone αλλάζεται σε ένα μη εξουσιοδοτημένο κέντρο επιδιόρθωσης συσκευών που δεν ανήκει στους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες της Apple δηλαδή, η υγεία της μπαταρίας δεν είναι προσβάσιμη, παρουσιάζοντας απλά μια ένδειξη προειδοποίησης, Δεν είναι εδικτό να πιστοποιηθεί ότι το iPhone έχει μια γνήσια iPhone μπαταρία (σε μετάφραση)

Αυτό μπορεί να συμβεί, ακόμη και αν μια γνήσια iPhone μπαταρία χρησιμοποιείται. Η προειδοποίηση προκύπτει από έναν micro controller που μόνο οι πιστοποιημένοι τεχνικοί μπορούν να ρυθμίσουν. Αν το OS δεν ανιχνεύσει τον σωστό micro controller, κρύβει τα συνήθη battery health stats και παρουσιάζει την προειδοποίηση.

Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά την ασφάλεια των χρηστών και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οποιαδήποτε αντικατάσταση μπαταρίας γίνεται σωστά. Υπάρχουν πλέον περισσότερα από 1.800 επισκευαστικά κέντρα της Apple μόνο στις ΗΠΑ. Την προηγούμενη εβδομάδα, εισάγαμε ένα νέο feature για να προειδοποιούμε τους χρήστες σε περίπτωση που δεν μπορούμε να πιστοποιήσουμε ότι μια γνήσια μπαταρία έχει εγκατασταθεί από έναν εξουσιοδοτημένο τεχνικό που έχει ακολουθήσει τη διαδικασία της Apple. Οι πληροφορίες αυτές είναι εκεί για να προστατέψουμε τους χρήστες από κατεστραμμένη, χαμηλής ποιότητας ή χρησιμοποιημένη μπαταρία, που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ασφαλείας ή επιδόσεων. Αυτή η ειδοποίηση δεν επηρεάζει την δυνατότητα του χρήστη να χρησιμοποιήσει τη συσκευή μετά από μια μη εξουσιοδοτημένη επισκευή.

Αλλά η απόφαση της Apple να κρύψει τα χρήσιμα στατιστικά μπαταρίας, όταν δεν μπορεί να πιστοποιήσει ότι πρόκειται για εξουσιοδοτημένη αλλαγή, θεωρήθηκε από πολλούς ως ακραία πρακτική. Το iPhone θα μπορούσε για παράδειγμα να παρουσιάσει μια παρόμοια προειδοποίηση, ενώ συνεχίζει να δείχνει όμως και πότε μια μπαταρία είναι παλιά, έχει φθαρεί και χρειάζεται αντικατάσταση. Αυτή τη στιγμή όμως, οι χρήστες δεν λαμβάνουν αυτές τις πληροφορίες. Η Apple, βέβαια, προς υπεράσπισή της, θα μπορούσε να πει ότι χωρίς τον micro controller, δεν θα μπορούσε να διαπιστώσει αν το σύστημα αναφέρει έγκυρες πληροφορίες. Αλλά και πάλι, αυτό συμβαίνει με τις γνήσιες μπαταρίες που προέρχονται από ένα άλλο iPhone.

Η αλήθεια είναι ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι πολύ επικίνδυνες όταν δεν μπορείς να πιστοποιήσεις από που αυτές προέρχονται και η Apple παίρνει μια ιδιιαίτερα σκληρή προσέγγιση εδώ. Η εταιρεία αναφέρει ότι οι μπαταρίες της έχουν δοκιμαστεί, και σχεδιατεί να ικανοποιούν τα standards της Apple, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.