Η φάση έχει ως εξής, είτε μας αρέσει είτε όχι η Adobe τερματίζει την υποστήριξη του Flash Player, οι περισσότερες εταιρείες τον έχουν κάνει ήδη πέρα, και η Microsoft τον ξεφορτώθηκε από τα Windows και το λογισμικό της. Ναι, ξέρω ακόμα υπάρχει σε κάποια software, αλλά μετρημένα τα ψωμιά του.

Επίσης, όσες ιστοσελίδες τρέχουν σε flash ή έχουν flash elements θα αναγκαστούν να κάνουν τη μετάβαση, αλλιώς θα κλείσουν γιατί δεν θα μπορεί κανείς να δει το περιεχόμενο τους. Εκτός και αν κάποιο site βγάζει τόσα πολλά που μπορεί να φροντίζει να ενημερώνει το δικό του flash build για θέματα ασφαλείας – να σου πω εγώ, δεν υπάρχει τέτοια σελίδα.

Τι γίνεται λοιπόν με αυτό το θέμα. Εμείς που θέλουμε να παίζουμε κανένα flash game που και που τι κάνουμε; Πρώτη λύση, το αγαπημένο μας The Internet Archive έχει ολόκληρο section με πάνω από 1.000 Flash games και animations. Η συλλογή αυτή εμπλουτίζεται συνέχεια και μπορείς να τη βρεις εδώ.

Μετά πάμε στους emulators. Ο ποιο γνωστός και πιο ασφαλής είναι ο Ruffle. Είναι υπό ανάπτυξη και μπορείς να διαβάσεις για αυτόν στη σελίδα του. Έχει ακόμα και demo στο οποίο ανεβάζεις το αρχείο του Flash game και παίζεις.

Εννοείται ότι το καλύτερο το άφησα για το τέλος. Το Flashpoint, μία εφαρμογή θαύμα. Η BlueMaxima δημιούργησε το app με στόχο να διασώσει όλα τα Flash games και όχι μόνο. Από μόνο του το πρόγραμμα είναι μόνο 2GB μετά την εγκατάσταση, μόλις το περάσεις στο PC απλά βρίσκεις στη βιβλιοθήκη του το παιχνίδι ή το animation που θες και το κατεβάζεις για να το δεις ή να το παίξεις.

Τώρα, αν θες να έχεις όλη τη συλλογή με τα δεκάδες χιλιάδες παιχνίδια και animations, τότε φρόντισε να έχεις διαθέσιμα τουλάχιστον 532GB. Η διαφορά είναι ότι από τη στιγμή που τα έχεις όλα στο PC μπορείς να τα ανοίξεις offline. 😉 Μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι είναι η λίστα με τα παιχνίδια, η λίστα με τα animations, και οδηγίες για το πώς μπορείς να ζητήσεις να προσθέσουν κάτι στη συλλογή του Flashpoint.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.