Σε βάθος 3.300 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσάς, στην περιοχή της Αλάσκας, ένα τηλεκατευθυνόμενο σκάφος της NOAA Ocean Exploration, βρήκε μια πολύ περίεργη χρυσή σφαίρα. Σε εκείνο το σημείο, λόγω των πάγων, δεν φτάνει ποτέ το φως του ήλιου.

Η σφαίρα ήτα πολύ σφιχτά σφηνωμένη σε έναν βράχο, γεμάτο με λευκά σφουγγάρια περίπου 10 εκατοστών.

Δεν ήταν σαφές το τι ήταν η περίεργή σφαίρα, με τις πρώτες προτάσεις να μιλάνε για ένα περίβλημα αυγού, από κάποιο μυστηριώδες είδος ή για ένα νεκρό σφουγγάρι ή ένα κοράλλι. Οι ερευνητές είχαν μόνο το ζωντανό βίντεο από την περιοχή για να προσπαθήσουν να καταλάβουν τι ήταν το μυστηριώδες αντικείμενο.

“Δεν ξέρω τι να κάνω για αυτό,” είπε ένας από τους ερευνητές στη ζωντανή ροή πέρυσι.

“Έχει σίγουρα μια μεγάλη παλιά τρύπα, οπότε κάτι είτε προσπάθησε να μπει είτε προσπάθησε να βγει” εικάζει ένας άλλος ερευνητής.

“Ελπίζω μόνο όταν το σκαλίσουμε, κάτι να μην αποφασίσει να βγει” είπε ένας ερευνητής. “Είναι σαν την αρχή μιας ταινίας τρόμου.”

Όποιος τρόμος κρύνεται πίσω από την χρυσή σφαίρα, ίσως ακόμα μεγαλώνει μέσα στην σφαίρα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκαναν οι επιστήμονες στον Guardian, η πιο αγαπημένη υπόθεση που έκαναν ήταν πως κάτι εκκολάφθηκε στο χρυσό αυγό, κάτι που δεν ήταν μικρό.

“Θα πάμε με αυγό λόγω της υφής. Ένιωθε σαρκώδες και δεν έχει εμφανή ανατομία. Έχει μια τρύπα που υποδηλώνει ότι κάτι μπήκε ή έφυγε. Αλλά δεν μοιάζει με κανένα αυγό που έχω δει ποτέ,” δήλωσε ο οικολόγος βαθέων υδάτων Kerry Howell του Πανεπιστημίου του Plymouth στο Ηνωμένο Βασίλειο στην εφημερίδα.

Χρυσή σφαίρα ωκεανό

«Αν είναι αυγό, η πραγματικά ενδιαφέρουσα ερώτηση είναι ποιανού είναι το αυγό. Είναι αρκετά μεγάλο. Αυτό δεν είναι ένα μικρό αυγό ψαριού. Αυτό είναι ένα αρκετά μεγάλο πράγμα.”

Στην συνέχεια οι επιστήμονες με την χρήση ενός ρομποτικού βραχίονα, ώθησαν απλά το αντικείμενο, διαπιστώνοντας πως είναι αρκετά μαλακή. Στην συνέχεια το συνέλλεξαν μέσω αναρρόφησης για μελέτη στην επιφάνεια. Θα διεξαχθεί ανάλυση DNA για να βρεθεί ο οργανισμός που το δημιούργησε.

Μια επιθυμία για χάος τροφοδοτεί την ανθρώπινη εμμονή με τις θεωρίες συνωμοσίας

Επιπλέον, περίεργο είναι πως το αυγό ήταν μόνο του, καθώς τα ζώα που γενούν αυγά, συνήθως το κάνουν σε ποσότητες.

Αν η Χρυσή Σφαίρα είναι αυγό, είναι σίγουρα κάτι που δεν έχουμε δει ξανά, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Το σίγουρο είναι πως είναι κάτι νέο για τους ερευνητές και σίγουρα θα έχει μια ιστορία από τα βάθη του ωκεανού για να αποκαλύψει. Άλλωστε, η ζωή σε αυτά τα βάθη είναι άγνωστη για τον άνθρωπο, σε πολύ μεγάλο βαθμό και η ποικιλομορφία της τεράστια.

Χρυσή σφαίρα ωκεανό

Σε αυτά τα βάθη, οι πιέσεις από το νερό είναι τεράστιες, για αυτό και είναι πολύ δύσκολη η εξερεύνησή τους. Οι θερμοκρασίες είναι τρομερά χαμηλές και επηρεάζουν τους εξοπλισμούς που κατεβαίνουν σε ακραία βάθη. Όσο προχωράει η τεχνολογία όμως, φτάνουμε όλο και πιο βαθιά και τα μυστικά των θαλασσών αποκαλύπτονται.

“Δεν είναι τόσο απολαυστικά παράξενη η βαθιά θάλασσα;” είπε ο συντονιστής εξερεύνησης Sam Candio της NOAA Ocean Exploration.

“Ενώ καταφέραμε να συλλέξουμε τη ‘χρυσή σφαίρα’ και να το φέρουμε στο πλοίο, ακόμα δεν μπορούμε να το αναγνωρίσουμε πέρα ​​από το γεγονός ότι είναι βιολογικής προέλευσης. Πιθανότατα δεν θα μάθουμε περισσότερα μέχρι να μπορέσουμε να το μεταφέρουμε σε εργαστηριακό περιβάλλον όπου μπορούμε να συνεχίσουμε να αντλούμε από τη συλλογική τεχνογνωσία της επιστημονικής κοινότητας με πιο εξελιγμένα εργαλεία από αυτά που μπορούμε να διατηρήσουμε στο πλοίο.

“Παρόλο που είμαστε κάπως ταπεινοί που μας παραξενεύει αυτό το εύρημα, χρησιμεύει ως υπενθύμιση του πόσα λίγα γνωρίζουμε για τον δικό μας πλανήτη και πόσα πολλά έχουμε να μάθουμε και να εκτιμήσουμε για τον ωκεανό μας”.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.