Η παγκόσμια έλλειψη chip έχει επηρεάσει κάθε τεχνολογικό τομέα, ακόμα και αυτόν των εκτυπωτών. Κάπου εδώ λες: “Τι λέει ο τύπος;”. Μπορεί να μην το γνωρίζεις, αλλά ακόμα και τα μελάνια των εκτυπωτών έχουν DRM chip που βοηθούν στον έλεγχο της γνησιότητας τους. Μία από τις εταιρείες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα chip είναι η Canon, που βρήκε μία περίεργη λύση.

Αρχικά, η Canon ξεκίνησε να κυκλοφορεί μελάνια χωρίς τα DRM chip, γιατί πολύ απλά δεν έχει απόθεμα για κάτι τέτοιο. Κάποιες εταιρείες, βλέπε HP έχουν πρόγραμμα ανακύκλωσης που πιθανότητα βοηθά στο να χρησιμοποιούν εκ νέου τα DRM chip.

Η Canon παρέχει τέτοια υπηρεσία, αλλά προς το παρόν την έχει παγώσει, γιατί βελτιστοποιεί τις διαδικασίες ανακύκλωσης των αναλώσιμων για να καλύψει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πελατών της.

Εκτός από τα μελάνια χωρίς DRM chip που κυκλοφορεί, η εταιρεία παρέχει πληροφορίες για το πώς μπορείς να χρησιμοποιείς μη πιστοποιημένα μελάνια – έστω και τα επίσημα χωρίς το chip ελέγχου γνησιότητας. Δεν μπορέσαμε να βρούμε ελληνική σελίδα που να παρέχει αυτές τις οδηγίες, αλλά στην πηγή θα βρείτε τη γερμανική.

Όπως και να έχει, η εταιρεία παρέχει αυτές τις οδηγίες, διότι η απουσία του DRM chip μπορεί να επηρεάσει ορισμένες λειτουργίες των μηχανημάτων της. Οπότε, από το να έχει 100% δυσαρεστημένους πελάτες, προτίμησε να δώσει η ίδια τη λύση για πλάγια χρήση “μη γνήσιων” μελανιών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.