Η εφαρμογή της Blackmagic είναι η καλύτερη εφαρμογή για εγγραφή βίντεο στο iOS. Είναι δωρεάν και ειναι πλήρως συμβατή με το DaVinci Resolve για την επεξεργασία μετά. Τώρα, η εταιρία φέρνει την εφαρμογή Blackmagic στο Android, όμως έρχεται μόνο σε συγκεκριμένες συσκευές. Έχουμε καλά νέα όμως.

Η εφαρμογή Blackmagic Camera, τώρα διαθέσιμη στο Google Play Store , είναι γεμάτη με λειτουργίες που θα προσελκύσουν έμπειρους βιντεογράφους, όπως ιστογράμματα, ηχομετρητές, υποβοήθηση εστίασης, οδηγούς καρέ και προσαρμόσιμο σκόπευτρο. Οι χρήστες μπορούν να εγγράψουν βίντεο σε ανάλυση έως και 8K σε συμβατές συσκευές και να έχουν πλήρη έλεγχο της ταχύτητας κλείστρου, του ISO, της ισορροπίας λευκού, της απόχρωσης και των 3D LUT.

Η εφαρμογή λειτουργεί με όλους τους αισθητήρες της κάμερας ενός τηλεφώνου και υποστηρίζει εγγραφή σε Η.265. Παίζει χρωματικά σε Rec-709 και HLG10. Μάλιστα, επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάσουν τα πλάνα τους απευθείας σε ένα project του Davinci Resolve.

Ένας εκπρόσωπος της Blackmagic Design, ο Terry Frechette, επιβεβαίωσε στο The Verge ότι υπάρχει ένας ατυχής περιορισμός στην εφαρμογή Blackmagic Camera στο Android . Η εφαρμογή “μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τηλέφωνα με Android 13 ή νεότερη έκδοση”, αλλά περιορίζεται στις σειρές Samsung Galaxy S23, S24 και Google Pixel 7/8. Η εταιρεία επίσης δεν είχε πληροφορίες να μοιραστεί όταν ρωτήθηκε εάν η εφαρμογή θα γινόταν τελικά διαθέσιμη σε άλλες συσκευές Android.

Blackmagic Android

Το εντυπωσιακό είναι πως η εφαρμογή έχει όλες τις λειτουργίες που συναντάμε σε επί πληρωμή εφαρμογές, όμως παραμένει και θα παραμείνει εντελώς δωρεάν στο Android.

Ενώ η εφαρμογή Blackmagic Camera ξεκλειδώνει ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών επιλογών λήψης, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η ίδια η εφαρμογή δεν μπορεί να βελτιώσει μαγικά το υλικό της φυσικής κάμερας στο τηλέφωνό σας. Αυτό σημαίνει ότι η μέγιστη ανάλυση εγγραφής που θα μπορέσετε να επιτύχετε θα καθοριστεί τελικά από τις δυνατότητες των αισθητήρων της κάμερας του τηλεφώνου σας. Για παράδειγμα, ενώ η εφαρμογή μπορεί να εκμεταλλευτεί το high-end hardware του Samsung Galaxy S23 Ultra για να τραβήξει εκπληκτικά πλάνα 8K, θα περιοριστεί σε ανάλυση 4K στο Google Pixel 8 Pro , το οποίο διαθέτει λιγότερο ισχυρό σύστημα κάμερας.

Η εφαρμογή μπορεί να εγκατασταθεί στα παρακάτω τηλέφωνα μέσω του Google Play Store:

  • Samsung Galaxy S23 Ultra
  • Samsung Galaxy S24
  • Samsung Galaxy S24 +
  • Samsung Galaxy S24 Ultra
  • Google Pixel 7
  • Google Pixel 8 Pro

Google: Αυτή η κόκκινη γραμμή δείχνει το χακάρισμα του λογαριασμού σας

Όμως, εμείς βρήκαμε το APK και το εγκαταστήσαμε με επιτυχία στο Xiaomi 14, στο οποίο φαίνεται να λειτουργεί κανονικά, αν και μας περιόρισε την εγγραφή βίντεο στα 4K@30fps. Ίσως με τον καιρό να έρθει και η  υποστήριξη για περισσότερα μοντέλα, που θα ξεκλειδώσει όλες τις δυνατότητες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.