Υποτίθεται ότι το IMEI είναι η ταυτότητα του κάθε smartphone, αυτό το νούμερο είναι διαφορετικό για κάθε τηλέφωνο και έχει πολλές χρήσεις. Ένα απλό παράδειγμα, αν σου κλέψουν το κινητό μπορείς να πας στον πάροχο και να ζητήσεις να το μπλοκάρει, αφού πρώτα το εντοπίσει με βάση το IMEI του. Μάλλον όμως η Vivo έχει διαφορετική άποψη στο θέμα.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν ένας αστυνομικός πήγε για επισκευή το τηλέφωνο του και όταν το πήρε πίσω ανακάλυψε ότι το IMEI είχε αλλάξει και αποφάσισε να ψάξει το θέμα, με τη βοήθεια των συναδέλφων του. Τελικά, η αστυνομία της Meerut στην Ινδία ανακάλυψε 13.557 smartphones της Vivo που έχουν το ίδιο ΙΜΕΙ.

Προφανώς, η αστυνομία θα φροντίσει να μπλοκάρει όλα αυτά τα smartphones, αλλά υπάρχει περίπτωση πολύς κόσμος να μείνει χωρίς τηλέφωνο, ενώ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Μην ξεχνάμε ότι το τηλέφωνο του αστυνομικού άλλαξε IMEI μόλις πέρασε από το service.

Για το κλείσιμο άφησα το καλύτερο. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που πιάνουν τη Vivo να έχει τηλέφωνα με το ίδιο IMEI. Την πρώτη ο αριθμός ήταν μεγαλύτερος, μιλάμε για 50.000+ smartphones. Τότε, έφταιγε ένα μόνο κατάστημα, αλλά την πλήρωσε η εταιρεία και οι προμηθευτές.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τι θα μπλοκάρει ακριβώς; Το IMEI γράφεται με binary (δεκαεξαδικό πιο συγκεκριμένα) στο etc partition. Δε μπορούν να το αλλάξουν;
    Καληνύχτα !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.