Κάθε χρόνο οι ναυαρχίδες έρχονται με τα πιο καινούρια chipsets και σήμερα η ARM μας δείχνει τα chipset των μελλοντικών ναυαρχίδων. Έτσι ανακοινώθηκαν οι πυρηνες Cortex-A76, που θα βρίσκονται στα επερχόμενα chipsets και φυσικά μια νέα GPU, η Mali-G76, που έρχεται με επεξεργαστή βίντεο 8Κ, για μελλοντικές υλοποιήσεις.

Σε σχέση με τον τωρινό Cortex-A75 (10nm), που τρέχει στα 2.8GHz, ο Cortex-A76 (7nm), θα τρέχει στα 3GHz, προσφέροντας 35% μεγαλύτερες επιδόσεις και 40% καλύτερη αυτονομία. Η νέα CPU προσφέρει 4 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα σε machine learning. Το bandwidth της μνήμης σχεδόν διπλασιάζεται.

Η ARM αποκαλεί τους εν λόγω πυρήνες, “laptop-class” και τα πρώτα chipsets θα περιέχουν 1 ή 2 πυρήνες Cortex-A76 και μικρούς πυρήνες Cortex-A55. Αυτό δεν σημαίνει πως ο A75 πεθαίνει, καθώς θα παραμείνει σε μικρότερα chipsets.

Η Mali-G72 είναι η τελευταία GPU της οικογενείας Bifrost και θα είναι κατασκευασμένη στα 7nm. Υπόσχεται 50% αύξηση στις επιδόσεις σε σχέση με την Mali-G72, ενώ θα είναι και 30% πιο οικονομική σε θέματα αυτονομίας, χάρη στις βελτιώσεις μου προσφέρει το machine learning (2.7x).

Τέλος έχουμε τον Mali-V76 επεξεργαστή βίντεο. Μπορεί να κάνει εγγραφή σε [email protected] βίντεο, όταν οι κάμερας και ο οι αποθηκευτικοί χώροι θα είναι ικανοί για τόσα μεγάλα μεγέθη δεδομένων. Η ARM υπόσχεται 25% βελτίωση στην ποιότητα βίντεο, μέσω αλγορίθμων. H Mali-G72 θα μπορεί να κάνει decode 8Κ βίντεο στα 60fps ή 4K βίντεο στα 120fps/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.