Κάθε χρόνο οι ναυαρχίδες έρχονται με τα πιο καινούρια chipsets και σήμερα η ARM μας δείχνει τα chipset των μελλοντικών ναυαρχίδων. Έτσι ανακοινώθηκαν οι πυρηνες Cortex-A76, που θα βρίσκονται στα επερχόμενα chipsets και φυσικά μια νέα GPU, η Mali-G76, που έρχεται με επεξεργαστή βίντεο 8Κ, για μελλοντικές υλοποιήσεις.

Σε σχέση με τον τωρινό Cortex-A75 (10nm), που τρέχει στα 2.8GHz, ο Cortex-A76 (7nm), θα τρέχει στα 3GHz, προσφέροντας 35% μεγαλύτερες επιδόσεις και 40% καλύτερη αυτονομία. Η νέα CPU προσφέρει 4 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα σε machine learning. Το bandwidth της μνήμης σχεδόν διπλασιάζεται.

Η ARM αποκαλεί τους εν λόγω πυρήνες, “laptop-class” και τα πρώτα chipsets θα περιέχουν 1 ή 2 πυρήνες Cortex-A76 και μικρούς πυρήνες Cortex-A55. Αυτό δεν σημαίνει πως ο A75 πεθαίνει, καθώς θα παραμείνει σε μικρότερα chipsets.

Η Mali-G72 είναι η τελευταία GPU της οικογενείας Bifrost και θα είναι κατασκευασμένη στα 7nm. Υπόσχεται 50% αύξηση στις επιδόσεις σε σχέση με την Mali-G72, ενώ θα είναι και 30% πιο οικονομική σε θέματα αυτονομίας, χάρη στις βελτιώσεις μου προσφέρει το machine learning (2.7x).

Τέλος έχουμε τον Mali-V76 επεξεργαστή βίντεο. Μπορεί να κάνει εγγραφή σε 8K@30fps βίντεο, όταν οι κάμερας και ο οι αποθηκευτικοί χώροι θα είναι ικανοί για τόσα μεγάλα μεγέθη δεδομένων. Η ARM υπόσχεται 25% βελτίωση στην ποιότητα βίντεο, μέσω αλγορίθμων. H Mali-G72 θα μπορεί να κάνει decode 8Κ βίντεο στα 60fps ή 4K βίντεο στα 120fps/

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.