Ο CEO της Apple, Tim Cook σε επιστολή στους επενδυτές, τους ενημερώνει για τις χαμηλότερες πωλήσεις του iPhone. Και πρόκειται για μια σημαντική πτώση της τάξεως των 9 δισεκατομμυρίων σε έσοδα, με την κύρια αιτία να είναι οι χαμηλότερες πωλήσεις στη Κίνα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει κάτι που αναφέρει στα λεγόμενά του ο Cook:

Αν και στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας και σε άλλες αναδυόμενες αγορές εντοπίζεται η μεγάλη πλειοψηφία της μείωσης των εσόδων χρόνο με το χρόνο από το iPhone, σε ορισμένες αναπτυγμένες αγορές, οι αναβαθμίσεις στη τελευταία γενιά του iPhone δεν είναι τόσο δυνατές όσο θα θέλαμε. Αν και οι μακροοικονομικές προκλήσεις που συνεχίζουν να υφίστανται σε ορισμένες αγορές αποτελούν την κύρια αιτία αυτής της τάσης, πιστεύουμε ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τις επιδόσεις του iPhone … και μερικοί καταναλωτές εκμεταλλεύονται τη χαμηλή τιμή για την αντικατάσταση των μπαταριών.

Υπενθυμίζουμε, ότι οι φθηνότερες μπαταρίες, ήταν ένα πρόγραμμα που έτρεχε η Apple όλο το 2018, με σκοπό να απολογηθεί για την έλλειψη διαφάνειας όσον αφορά το throttling των iPhones. Με απλά λόγια ο Cook, λέει ότι πολλοί χρήστες, που συνειδητοποίησαν ότι μπορούν να αντικαταστήσουν φθηνά την μπαταρία ενός παλαιότερου iPhone και να διατηρήσουν τις καλές επιδόσεις εκείνου του smartphone, απλά επέλεξαν να μην προβούν στην αγορά ενός νέου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.