Τον περασμένο Μάιο του 2018, η Apple παραδέχθηκε την ύπαρξη προβλήματος που επηρέαζε τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus, που έτρεχαν το iSO 11.3 και λίγο αργότερα, ένα εσωτερικό έγγραφο που διακινήθηκε μεταξύ των Apple Stores και Apple Authorized Service Providers. Ένα απόσπασμα από αυτό το έγγραφο ανέφερε συγκεκριμένα.

Ορισμένοι καταναλωτές ίσως διαπιστώσουν ότι μετά την αναβάθμιση σε iOS 11.3, το μικρόφωνο στο iPhone 7 και iPhone7 Plus δεν λειτουργεί και ότι το speaker button είναι αχνό όταν διενεργούν ή λαμβάνουν κλήση.

Συμπτώματα:

  • Το speaker button είναι αχνό κατά τη διάρκεια των κλήσεων
  • Οι άλλοι χρήστες δεν μπορούν να σας ακούσουν όταν πραγματοποιείτε κλήση μέσω δικτύου κινητής ή κατά τη διάρκεια FaceTime κλήσεων.
  • Αν ένας χρήστης παίζει ένα video ή ένα voice memo που έχει φτιάξει μετά την εγκατάσταση του iOS 11.3, δεν υπάρχει ήχος.

Στη συνέχεια το έγγραφο της Apple παρείχε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν τα εξουσιοδοτημένα κέντρα επισκευών, συμπεριλαμβανομένων της αποσύνδεσης των bluetooth headsets ή των αξεσουάρ που είναι συνδεδεμένα στο iPhone. Αν το πρόβλημα παραμένει και το iPhone είναι εκτός εγγύησης, η Apple ζητούσε από τα κέντρα επισκευών να πραγματοποιήσουν μια εξαίρεση.

Για σύντομο χρονικό διάστημα, τα Apple Stores και οι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες μπορούσαν να προβούν στις επισκευές χωρίς κάποιο πρόσθετο κόστος για τον τελικό χρήστη. Ωστόσο όμως, αυτές οι εξαιρέσεις τελείωσαν τον Ιούλιο του 2018, όταν η Apple έσβησε το έγγραφο, ή καλύτερα το εξαφάνισε. Από τότε πολλοί εργαζόμενοι στην υποστήριξη, αρνήθηκαν ότι υπήρξε αυτή η πολιτική.

Το πρόβλημα με το μικρόφωνο συνεχίζει στο iOS 12.1.1 αλλά τα έγγραφα της Apple δεν έχουν προσδιορίσει μέχρι στιγμής την αιτία. Και το κόστος για την επισκευή αυτού του προβλήματος εκτός εγγύησης αγγίζει τα 300 ή και τα ξεπερνά. Πολλοί χρήστες συνεχίζουν και αναφέρουν την ύπαρξη του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.