Μια νέα έκθεση του CNBC, που επικαλείται τους αναλυτές της J. P. Morgan, προβλέπει αλλαγή στην στρατηγική της Apple για το 2021. Οι αναλυτές επικαλούνται  πηγές από τις μονάδες παραγωγής, που αναφέρουν πως η Apple θα έχει δύο ανακοινώσεις smartphones κάθε χρόνο. Για πάρα πολλά χρόνια, η Apple έκανε της ανακοινώσεις της τον Σεπτέμβριο, ώστε να προλάβει την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Η έκθεσή δηλώνει πως “Η αλλαγή της στρατηγικής θα επιτρέψει στην Apple να εξομαλύνει την παραδοσιακή εποχικότητα της και θα δώσει στην εταιρεία μεγαλύτερη ευελιξία για να αλλάξει τα προϊόντα της μέσα σε ένα χρονικό διάστημα έξι μηνών ώστε να ανταγωνιστεί με άλλους κατασκευαστές συσκευών που ανακοινώνουν νέα τηλέφωνα όλο το χρόνο.”

Με βάση τους ελέγχους της αλυσίδας εφοδιασμού, αναμένουμε μια στρατηγική αλλαγή στον ρυθμό ανακοινώσεων με την κυκλοφορία δύο νέων μοντέλων iPhone το πρώτο μισό του 2021, ακολουθούμενα από άλλα δύο το δεύτερο εξάμηνο του 2021, τα οποία θα συμβάλλουν στην εξομάλυνση της εποχικότητας γύρω από την εκτόξευση – Samik Chatterjee, JP Morgan αναλυτής.

Ο σκοπός της επερχόμενης αλλαγής στις ημερομηνίες ανακοινώσεων, δείχνει πως η εταιρία θέλει να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις την Samsung και την Huawei. Με αυτό τον τρόπο ελπίζει να τονώσει mobile τμήμα της, καθώς μέχρι σήμερα κάνει μόλις μόλις μια ανακοίνωση smartphones τον χρόνο σε αντίθεση με τους άλλους κατασκευαστές που έχουμε δύο, τουλάχιστον για συσκευές επιπέδου ναυαρχίδας.

Εκτός από το 2021 όμως, οι αναλυτές προβλέπουν κυκλοφορία τεσσάρων νέων iPhones με OLED οθόνες και υποστήριξη 5G. Τονίζουν όμως πως κάποια από τα μοντέλα ίσως να μην υποστηρίζουν mmWave τεχνολογία.

Τα επόμενα iPhones αναμένονται να έρθουν σε νέα μεγέθη. Ένα θα έρθει στις 6.4 ίντσες, δύο στις 6.1 ίντσες και τέλος ένα αρκετά μεγαλύτερο στις 6.7 ίντσες. Οι αναλυτές περιμένουν πως τα δύο μεγαλύτερα μοντέλα θα έρθουν με υποστήριξη σε mmWave 5G, ενώ θα έχουν τριπλές κάμερες και την νέα “World Face 3D Sensing” κάμερα. Τα δύο “μικρότερα” μοντέλα αναμένονται με διπλή κάμερα για το πίσω μέρος και διπλή κάμερα στην πρόσοψη, χωρίς όμως World facing 3D sensing. Σύμφωνα με τις αναλύσεις, αν η Apple κυκλοφορήσει 5G συσκευές το 2020, θα κάνει τον κόσμο να αναβαθμίσει τις συσκευές του.

Αν και θα ήταν ωραία να κυκλοφορούσαν 5G συσκευές από την Apple το 2020, είμαστε κάπως σκεπτική με τις προβλέψεις των αναλυτών. Η εποχή για 5G είναι πολύ καλή, καθώς η T-Mobile προσφέρει 5G σε όλη την χώρα των ΗΠΑ, όμως δεν γνωρίζουμε ακόμα το κατά πόσο είναι έτοιμοι οι άλλοι πάροχοι και κατά πόσο έτοιμη είναι η Apple.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.